czy Wasze dzieci grają w gry komputerowe i jak z tym walczycie?
Zabieramy komputer, tablet, laptop lub telefon.
My mamy z tym problem okropny .wizyta u psychologa nie pomogła ciągła walka jest krzyki tłumaczenia .mam nadzieję ze ten okres minie
Raczej się zacznie. A gry są dla każdego, ale z głową, a przede wszystkim pod dużą kontrola rodziców.
Bo dzieci wychowuje rodzic, a nie jakiś magik. Jakoś kiedyś było wychowanie, dzieci wyrosły na ludzi, a nikt sié w psychologię nie bawił, nie było to modne.
a ile ma dziecko lat
Program blokujący komputer po określonym czasie. Odblokowanie po podaniu hasła. Żeby odblokować, musi wykonać jakieś prace w domu, w szkole, itp.
Nie pozwalam dziecku grać więcej niż godzinę dziennie.
System przyinstaluje i ma znów bez ograniczeń.
Gość_Klaudia 23:44 - spytaj w sklepie komputerowym. W Internecie są wyszukiwarki, np. www.google.pl i tam możesz wpisać swoje zapytanie.
Za pare lat dyskalkulia dyslekcja dysortografia i okulary, jednym slowem przyglup
To o czym piszesz 08.05, to jeszcze nic.Gorsze jest to jak umysł tak młodego człowieka przesiąknie w świat wirtualny i zacznie robić to co dzieje się w grach w świecie rzeczywistym.Jak to się może skończyć możemy się domyślać.
Naprawdę? Mamy 2018 rok a ktoś cytuje "Gościa niedzielnego" z 1998 roku.
To mit.
Tak ja z naśladowaniem książek a później filmów.
Mózg od najmłodszych lat rozpoznaje fikcje i rzeczywistość.
08.57, tylko jesli w tej fikcji przebywa ponad 20 godz na dobę to zaciera mu się granica między tą fikcją a rzeczywistością.Poczytaj może trochę wypowiedzi naukowych na ten temat, pooglądaj co mówią projektanci gier komputerowych o uzależnieniu od nich.To nie mit.I nie mam pojecia co pisali w 98 r w "Gościu Niedzielnym".
Nie masz racji. Mózg się uczy rzeczywistości, tak samo jak człowiek uczy się co dobre, a co złe. Moralność nie jest wbudowana - jest nauczona.
No właśnie 10.54, tu się zgadzamy, człowiek uczy się co dobre a co złe.Tylko co wtedy jak wybiera to co złe?? A ze wybiera to wiadome, bo inaczej nie byłoby tylu nieszczęść typu morderstwa , kradzieże, pobicia czy gwałty.