To jaka ma być lewica,kto ma ją tworzyć?
Przecież masz lewicę pod sztandarami Solidarności, jeszcze mało?
"Czas" jeśli masz na myśli PiS.Ta partia nie jest lewicowa,choć dzialania tej partii w sferze społecznej są lewicowe,a w dzialalności czysto politycznej jest chrześcijańska.Z nią nie nawiążesz kontaktu w sprawie aborcji,in vitro,nauki religii ,związków innaczej kochających itp. Ci partnerzy społeczni wychodzą do dyskusji z pozycji dogmatów chrześcijańskich.Więc dyskusja z nimi jest bardzo ciężka.
Z Twojego punktu wszystko ma pojęcie ekonomiczne.Tak też się to odnosi do wartości lewicowych i prawicowych.
Dla Pismena-"Lewica – określa różne partie polityczne, w zależności od podziału sceny politycznej w danym kraju. Zwyczajowo określenie to stosuje się do sił politycznych dążących do zmian polityczno-ustrojowych, społecznych i gospodarczych, przeciwstawiających się tzw. tradycyjnemu porządkowi społecznemu, przeciwne prawicy. Głównym założeniem lewicy jest dążenie do wolności, równości i sprawiedliwości społecznej."
Tak podaje:Wikipedia to jest określenie lewicy
Lelum Polelum to staroslowianskie bóstwa czyżby Pismen stawał się prawicowcem,bo określenie z Wikipedi :"lewica" mu nie odpowiada.
Pogubiłem się nieco. Jeśli lewica to Kwach wespół z Szajbusem, który to ma własny ruch i Euro-lewakiem, który ongiś szyderczo całował polską ziemię (wszyscy oni wspierani zakamuflowanymi posunięciami Jegomościa posła-prawnika, który nie zna umiaru w jedzeniu i piciu), a prawicowcy po polskiemu to Kaczyści, to kto to są PO polskiemu Tuskowe?
Partia PO w parlamencie europejskim należy do Ludowców tak jak PSL.Ludowcy w rozumowaniu europejskim jest to partiá chrześcijansko-demokratyczná czyli popularnie określana jako chadecja.Jest to partia prawicowa.Z tym ze na prawicy mieszczą się jeszcze konserwatyści,konserwo- liberalni i nowy twór(PiS) ugrupowania skrajne typu narodowcy,nacjonaliści,faszyści itp.
No dobrze, to co w partii z chrześcijaństwem w nazwie porabiają(li) m.in. (m. wielu in.): S.Niesiołowski (vel Aaron Nusselbaum), J.Lewandowski (vel Aaron Langman), H.Gronkiewicz-Waltz (vel Hajka Grundbaum), A.Olechowski (vel Mosze Brandwein)…? Kamuflaż posunięty do granic absurdu z domieszką intropatii, wsparty powszechnie znaną aberracją „rozumowania europejskiego” (także: marchewka-owocem, ślimak-rybą) jednoznacznie demaskuje Tych, którzy rządzą naprawdę – w PO, Polsce, UE i nie tylko.
Żeby było śmieszniej/groźniej, większość lewactwa stanowi „drugą nogę” tego samego towarzystwa (tu następuje bardzo dłuuuga lista z „vel”).
Gorilla nie wiem co robią w PO i nie chcę wiedziec.Ale wiem jedno należy odsunąć od władzy istniejący układ.Dziś należy to zrobić wpierw w gminie ,mieście,powiecie.Jak to zrobiźć aby ponownie skupc osoby bezpartyjne majace dość PO,SLD,TOS,PIS .Jak to należy zrobić,nie wiem ,niby stworzył się twor OFO. Ale co on reprezentuje ??Słowa"Czas eksperymentów społecznych, które premiowały klasę pracującą kosztem klasy "próżniaczej" na szczęście już minęły." Nie wiem o jaką kastę chodzi w przesłaniu założycieli.Mądrych nad głupimi" Niedługo i My musimy się zorganizować uczestniczy marszu 20marca.Na razie myślimy o stowarzyszeniu tylko wyborczym bez partyjnactwa.
Gorilla nie wiem co robią w PO i nie chcę wiedziec.Ale wiem jedno należy odsunąć od władzy istniejący układ.Dziś należy to zrobić wpierw w gminie ,mieście,powiecie.Jak to zrobiźć aby ponownie skupc osoby bezpartyjne majace dość PO,SLD,TOS,PIS .Jak to należy zrobić,nie wiem ,niby stworzył się twor OFO. Ale co on reprezentuje ??Słowa"Czas eksperymentów społecznych, które premiowały klasę pracującą kosztem klasy "próżniaczej" na szczęście już minęły." Nie wiem o jaką kastę chodzi w przesłaniu założycieli.Mądrych nad głupimi" Niedługo i My musimy się zorganizować uczestniczy marszu 20marca.Na razie myślimy o stowarzyszeniu tylko wyborczym bez partyjnactwa.
@Wykluczony, trzy razy użyłeś „nie wiem”! „wiem” tylko raz, i to w kontekście „istniejący układ”, którego, jak sądzę, nie chcesz lub nie jesteś w stanie zidentyfikować. Promujesz osoby bezpartyjne, stowarzyszenia bez partyjniactwa, podczas gdy w demokracjach formalnie mogą rządzić partie polityczne (a dokładnie, ci, którzy najczęściej za pśrednictwem niektórych z nich rządzą naprawdę). Ściemniasz, mącisz, słowem - panikujesz i nie sądzę, abyś tym chachmęctwem kłopotał np. @Gość_Fan Wykluczonego. Suponuję też, że skoro piszesz: „nie wiem co robią w PO”, bez sugestii, którą wcześniej wyartykułowałem, nie jesteś w stanie logicznie wytłumaczyć wszechobecnego acz sterowanego chaosu oraz wyosobnić tych, którzy tą drogą (póki co) skutecznie zawiadują bytem materialnym Ojczyzny i (niestety) ‘rządzą duszami’.