Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku.

Ilość postów: 25 | Odsłon: 1151 | Najnowszy post
  • 1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku.

W czasie nadzwyczajnej sesji Rady Miasta, radni, na wniosek prezydenta, zdecydowali o obniżce ceny za wodę dla wszystkich mieszkańców posiadających wodomierze. Zgodnie z projektem uchwały dopłaty będą obowiązywały w okresie od 1 kwietnia 2020r. do 30 czerwca 2020r. No i pytanie: 1 zł za metr sześcienny ?, czy obniżka o jeden złotych za metr sześcienny ?. Czy mam spisać jutro licznik ?, no bo skoro od 1 kwietnia. Dużo szumu, mało konkretów.

Gość_wodobiorca
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku.

https://www.um.ostrowiec.pl/pl/dla-mieszkanca/aktualnosci/6501-pomoc-dla-mieszkancow-ostrowca-swietokrzyskiego-miasto-doplaci-1-9-mln-zl-za-wode-czyli-1-zl-za-metr-szescienny-dla-kazdego-mieszkanca-za-ii-kwartal-tego-roku

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: 1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku.

No nie błysnąłeś zbytnio, bo właśnie na podstawie tego artykułu zapytałem o konkrety. Zadałem konkretne pytania, a w tym linku ich nie znalazłem.

Gość_wodobiorca
        Zgłoś
        Odpowiedz

"1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku" - to jest w tytule, te duże litery na początku, białe na niebieskim tle.

Potem jest "Bazując na wielkości sprzedaży wody odnotowanej w analogicznym okresie roku ubiegłego, szacuje się, że wprowadzenie dopłat na okres 3 miesięcy będzie wymagało zaangażowania środków z budżetu gminy w wysokości ponad 1.9 mln zł."

Można wywnioskować, że dopłacenie 1,9mln zł pozwoli na ten manewr jak w tytule.

Czego nie rozumiesz?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Licznik sie obraca, jak odróżnić 1 kw. od 2-go ? Spisywane są co pół roku.

Gość_wodobiorca
            Zgłoś
            Odpowiedz

"Bazując na wielkości sprzedaży wody odnotowanej w analogicznym okresie roku ubiegłego, szacuje się" - szacunki na podstawie licznika zbiorczego na bloku i odczytów z analogicznych okresów ubiegłego roku.

Może też będzie odczyt wodomierzy teraz. Można ułatwić sprawę wysyłając mailem odczyt do swojej spółdzielni i przy okazji zapytać tam.

Widzisz, można odpisać normalnie bez "nie błysnąłeś zbytnio".

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Czyli jak spisują co pół roku to będą bazować na rozliczeniu z półrocza z tamtego roku? Czyli jak w tamtym roku w zużyłem od stycznia do czerwca np. 60 m3 to i w tym roku podobnie mi naliczą?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: 1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku.

Na pewno wszyscy mieszkańcy Ostrowca przeczytali twój wpis i jutro będą dzwonić do swoich spółdzielni podając im stany liczników, tylko, że pracownicy spółdzielni powiedzą, że za wcześnie. No ale reasumując: nie zabieraj głosu, jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia. Może jeszcze powiesz mi jak zrozumiałeś wpis " 1 zł za metr sześcienny dla każdego mieszkańca, za II kwartał tego roku" jestem bardzo ciekawy.Dla mnie takie sformułowanie jest jasne- za każdy zużyty metr sześcienny wody zapłacę 1 zł.Ale mając zawsze na uwadze skłonności do manipulacji informujących radziłbym zrozumieć : 1 zł do każdego metra...............

Gość_wodobiorca
                Zgłoś
                Odpowiedz

Od jutra 1000 litrów wody w Ostrowcu za złotówkę, lejcie strumieniami, korzystajcie bez ograniczeń, ale tylko ci co mają liczniki gość 22:13 za 60 m3 zapłacisz 60 zł.Radujcie się i weselcie się.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Jestem zdania, że dopłaci miasto po złotówce za m3.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

O !! Krótko i zwięźle bez wywodów i błyskotliwości , że - to jest w tytule, te duże litery na początku, białe na niebieskim tle. Jak za 60 m3 zapłaciłeś 600 zł, to zapłacisz 540. Teraz się zgadza, a może jednak 1 zł za metr ...?? Aaaa nie wiadomo..

Gość_wodobiorca
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Na mocy tej uchwały, przez trzy miesiące: kwiecień, maj i czerwiec 2020 roku, mieszkańcy Ostrowca Świętokrzyskiego, którzy posiadają wodomierze zapłacą za metr sześcienny zużytej wody tylko symboliczną złotówkę. Obniżka ceny za wodę to jedno z rozwiązań zaproponowanych przez prezydenta Jarosława Górczyńskiego w związku z zagrożeniem rozprzestrzeniania się koronawirusa, a co się z tym wiąże, trudną sytuacją gospodarczą i ekonomiczną, odczuwalną również w domowych budżetach. Źródło https://www.lokalnatelewizja.pl/wiadomosci/21013,ostrowiec-zlotowka-za-wode-przez-trzy-miesiace

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Super, to za trzy miesiące zapłace jakieś 25 zł. No to sie prezydent postarał pod patronatem.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Weźcie pod uwagę, że do wody płaci się jeszcze za scieki. Więc np. za 10 m³ wody to nie będzie 10zł a 65zł.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Ponieważ płacę większą zaliczkę za zużycie wody,kiedyś zamieszkiwało 4 osoby, obecnie dwie, po pół roku miałem dość duże zwroty. Teraz wszyscy po równo, a co z moją nadpłatą ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A z czego miasto dopłaci? Z naszych podatków!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Idioto,a z czego porypańcu rząd zapłaci, z naszych podatków. Jpkmać. Was to sieją czy z kapusty.?

Gość_LuDu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

są jeszcze ścieki

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design