Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 47

Odp.: 100. ROCZNICA URODZIN KAROLA WOJTYŁY

Nikt nie potrafi odpowiedzieć? ile ta impreza kosztowała?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: 100. ROCZNICA URODZIN KAROLA WOJTYŁY

Stop bezkarności kleru i kultu Karola Wojtyły!

Kościół kreuje Jana Pawła II na papieża, który walczył z przestępstwami pedofilnymi w Kościele. Tymczasem jaka jest prawda?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zatwierdził Kodeks Prawa Kanonicznego, który nie wymuszał surowych kar za wykorzystywanie seksualne dzieci przez księży;

Przyczynił się do AIDS w Afryce, walczył z antykoncepcją;

Zatwierdził cięższą karę za rzucenie fałszywego oskarżenia na księdza w sprawie solicytacji, niż dla księdza za zgwałcenie dziecka,

Papież Franciszek potwierdził, że gdy Joseph Ratzinger pokazał Janowi Pawłowi II dowody na "nadużycia seksualne i finansowe zgromadzenia", papież Polak kazał mu zatuszować sprawę.

Podsumowując, czy walczył z pedofilią w kościele? Nie, sam w niej uczestniczył!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Odkrywasz po raz kolejny kłamstwa już dawno pozbawione kłów.:))

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

Kłamstwa powiadasz? Otwórz oczy i poczytaj trochę. Każdy może znaleźć książki, publikacje i wspomnienia mówiące o tym. Trzeba tylko poszukać, dla chcącego nie ma nic trudnego. Ale ja wiem że trudno się z tym pogodzić, bo przecież nasz papież a skoro nasz, to już musi być krystaliczny.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

Nie dyskutuj z faktami. Nie wypada.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 70

Witaj Felice123,

Z niekłamaną przykrością przeczytałem krzywdzące Cię wpisy w tym wątku, zwłaszcza te z gruntu nieprawdziwe i niesprawiedliwe (13:11, 13:30, 14:04, 14:11 i in.). Tak jak napisałaś (13:15), niektórzy „…nie ogarniają istoty wspólnotowości budowanej na Bogu. :))”. Wytrwale stajesz po właściwej stronie (oczywiście nie mam na myśli siebie, tylko Prawdę).

Pozdrawiam.

Magilla
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nastepna glizda wypełzła

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

Witaj Magilla.

Wiesz....to, że takimi zagrywkami, nasi antypatycy próbują nieudolnie rozbijać jedność między ludźmi wiary zniechecając nas chociażby do jej manifestowania poprzez podejmowane przez nich działania obliczone na wywołanie u nas lęku o tzw. dobre imię/opinię społeczną, to - znając takie praktyki (pewnego sortu ludzi) z życia pozaforumowego/realnego, mnie nie dziwi. To jednak, że widząc moje kompletne nieprzejmowanie się takimi chwytami poniżej pasa, nadal je stosują ( od blisko już dwóch lat), daje mi do myślenia nie tylko o kondycji moralnej, ale i intelektualnej tych ludzi, która - jak wiemy- idzie w parze z tą pierwszą. Tylko głupiec bowiem podąża drogą kłamstwa odrzucając Prawdę, a na kobiec sam wpada we własne sidła.

Nie są oczywiście w stanie zabrać mi niczego swoimi pomówieniami z jednej prostej przyczyny. Wszystko co mam, mam od Boga/ z jego woli. Ci tam krętacze niczego mi nie dali, a więc i niczego zabrać mi nie mogą (także mojego imienia...jakie ono by nie było i niezależnie od tego, jak bardzo bym go strzegła, czy też i o nie).

I tym miłym akcentem pożegnam Cię życząc jednocześnie spokojnej nocy bez zbędnych myśli o przykrości. Wiedz, że mnie z ich powodu przykro nie jest. Co najwyżej widząc ich błądzenie, powierzam Bogu te sprawy i śpię spokojnie...tak ja, jak i mój mąż, który zna mnie od "podszewki" i nie ma cienia wątpliwości co do mojej wierności danemu Mu przed laty słowu...wierności zarówno w myślach, słowie, jak i czynie.

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz

Mąż Cię zna, ale dla pewnosci ci wpier,,,,

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 78

Magillo długo myślałeś nad odpowiedzią,ale nie dziwię się kłamliwy paszkwil podpisany przez ciebie nie zniknął istnieje i jest dowodem na twoją jak to ty mówisz "istotę wspólnotowości budowanej na Bogu".Twoje wypowiedzi świadczą o tym że nie nawróciłeś się na drogę prawdy ani trochę,robisz dalej interesy tylko w innym miejscu udając świętoszka,miejmy nadzieję że z marnym skutkiem.Z ludźmi wiary jak pisze twoja waleczna obrończyni nie macie nic wspólnego i dlatego chroń nas Boże od takich braci jak wy oboje,przez których to cierpiało wiele niewinnych ludzi.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

No proszę...wczoraj byłam jeszcze dla ciebie " drogą Felice", pomimo tych, jak piszesz, cierpień m.in. przeze mnie wielu niewinnych ludzi. Wiesz...mam taką zasadę: gdy fałszywiec zaczyna się przymilać ( chociażby zwrotami grzecznościowymi), nadstawiam baczniej ucha próbując wyłapać między wierszami, w którym momencie zdradzi się o co mu chodzi. Ciebie wyczułam na samym początku. :))

Nadto, mam na tym forum od jakiegoś roku dwóch antypatyków, których operator nie jest ukryty. Był jeszcze oszołom z vectry, ale od paru miesiący jego operator też jest ukryty.Jednym z nich jesteś ty. Zastanawiałam się kiedyś chwilę, którą twarz "malarza" przyporządkować do każdego z was dwojga. Dzięki twojej zaś szczególnej atencji akurat w tej sprawie, pozbawiona zostałam tych wątpliwiści. Dzięki ci wielkie.

Ja wiem, że przy "zamalowywaniu" brudu mogą pobrudzić się ręce i trzeba pomydlić, by zmyć, ale żeby jeszcze w związku z tą czynnością chlapać innym mydlinami w oczy, to już lekka przesadza.:))

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Bełkot po odstawieniu leków.

Ciekawe co ma do rzeczy operator któregoś z nas, którzy na ten bełkot maja uczulenie. Co tak naprawde mnie obchodzi czy ty sie puszczasz, czy sadzisz marchewkę. Wpieprzasz się w każdy wątek i nabijasz bzdurne posty.

Tu jest temat o rocznicy urodzin Wojtyły, prawda?

Uszanowałaś go? Co mnie obchodzi woja dupa i wierność mężowi?

Szkoda czasu na taka prostą durną babę. Szkoda dzieci i sąsiadów.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A jeszcze jedno. Tyle osób juz cie tu opluło, zniewazyło, a ty z uporem maniaka chcesz zaistnieć. to jest chore.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Leki zostawiam tobie..szczególnie na wyciszenie i ból "doopy".

Akurat twój operator mnie nie interesuje...nie ten kaliber pomawiania, (do takiego już przywykłam).

Wystarczy, że ty uszanowałeś.

Ten upór nie wynika z manii, lecz z podążania Drogą Prawdy.

Szkoda to będzie, jak ci kanapka upadnie masłem do dołu.

Felice123
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 83

Może po prostu zamiast pomydlić mogłabyś się pomodlić i to głównie o siebie.Braci w wierze to ty już nie znajdziesz tak więc daj sobie spokój,a z magillą spotykajcie się przy herbatce a tu nie przypominajcie nawet o sobie.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

I ty już o to się postarasz, bym nie znalazła. :))

Rządzić to możesz u siebie w domu, despotko, jak również popijać herbatkę z tym(i), którzy w towarzystwie krętaczy lubią przebywać.

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Powinnaś rozmawiać także z "tym(i), którzy w towarzystwie krętaczy lubią przebywać."

Gdy Jezus siedział w jego domu przy stole, wielu celników i grzeszników siedziało razem z Jezusem i Jego uczniami. Było bowiem wielu, którzy szli za Nim. 16 Niektórzy uczeni w Piśmie, spośród faryzeuszów, widząc, że je z grzesznikami i celnikami, mówili do Jego uczniów: «Czemu On je i pije z celnikami i grzesznikami?»

Odpowiedź chyba znasz :)

Chrześcijaństwo jest wiarą prozelitejską która nakazuje głoszenie dobrej nowiny wśród wszystkich, a nie tylko "swoich".

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Bistro za Miastem
Branża: restauracja
Dodaj firmę