Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: 100. ROCZNICA URODZIN KAROLA WOJTYŁY

Dziękuję za pokładane we mnie nadzieje, ale Pan jest jeden. Ja Hezusem Chrystusem nie jestem. Od kiedy Kerygmat głosi się przy herbatce...manipulantko.:))

Może jeszcze biesiady, kiełbaski ogniska i...Słowo Boże...hmm ciekawe...coś mi to przypomina, pewne praktyki pewnego sortu ludzi.

Zdaje się, że sugwrowałaś wcześniej braterstwo. To łap:

"Dlatego pisałem wam wówczas, byście nie przestawali z takim, który nazywając się bratem, w rzeczywistości jest rozpustnikiem, chciwcem, bałwochwalcą, oszczercą, pijakiem lub zdziercą. Z takim nawet nie siadajcie wspólnie do posiłku." ( 1 Kor 5,11).

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Felis jeśli mowa o Janie Pawle II to umiał połączyć ognisko biesiadę i modlitwę jest to pokazane w filmie dokumentalnym Apartament,czy to cię gorszy?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tamten gość pisał o ewangelizowaniu/ przepowiadaniu...to różnica. Nie mówimy o zgorszeniu tylko o przezorności. Patrz post z 10.40.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 92

Odp.: 100. ROCZNICA URODZIN KAROLA WOJTYŁY

Oczywiście mam tu na myśli Słowo Boże w ujęciu ketygmatycznym (jako przepowiadanie Dobrej Nowiny), któremu to podniosłemu w swojej treści zdarzeniu, herbatka nie towarzyszy(ła) apostołom. Pisząc zaś o biesiadnym sorcie, miałam na myśli tych, którzy w swej przebiegłości wykorzystują Kościół do załatwiania swoich politycznych interesów hierarchizując księży według kryterium fajności, którą wyznacza ich umiejętność i ochota duchownych i do tańczenia i do modlenia się...w zgodzie z powiedzeniem:" i do tańca i do różańca". A że na skutek tego "tańczenia", czasu na przygotowanie dobrej homilię zabrakło, to już nie ważne...wierni i tak swoje wiedzą. A jak wiedzą i jaka jest w nich świadomość grzechu, istoty krzyża, to widzimy.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 89

Odpowiadając ci, myślałam, że kontynuuję rozmowę z poprzednim rozmówcą. :))

Dla ciebie więc jest tylko pierwsza część mojego postu....do cytatu.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jebnij sie w łeb głupia babo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja nie muszę, a ty jak chxesz.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Faktycznie, już nie musisz.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 96

Przyłacze sie tylko na chwile do dyskusji. Posłuchaj Felicjo, bo tak masz na imię, rozumiem, ze masz problemy emocjonalne. To się da leczyc, tylko musisz chcieć.

Domyslam się, ze w domu nie masz za lekko i chcesz tu odreagować, ale to zły wybór.

Dorobiłaś sie stylu pisaniajak ksiadz komunista by wygłaszał kazanie. Bez składu i ładu.

Masz problem też z seksem, bo jak zabierasz głos w poblizu tego tematu, to wyczuwa sie u Ciebie podniecenie.

A takie trolowanie leczy się jak każdy nałóg typu alkoholizm.

Nie licz, ze Ci odpisze na nastepna zaczepkę, bo nie sciagniesz mnie do parteru swoim prymitywnym językiem.

Pa kochanie i zycze powrotu do zdrowia

Gość_terapeuta
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Terapeuto"10:58 cóż przerost formy nad treścią. Głową muru nie rozbijesz, bardziej intelektem, ale gdybyś go miał. Ucz się dużo, bo do Felice daleko ci.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość napisał dobitnie co myśli i go popieram.

A ty z 11:13 jak by ci kazali batem bić w gówno, to nawet by ci wyszedł tatar na kolacje, bo to taki masz intelekt.

buhaha

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 114

Osobie z wczoraj, godz. z 08:51 na ten moment pokrótce odpowiem: podaj (widać Tobie wiadomy) CEL, dla którego ponoć skłócałem ludzi? Jeśli myślimy o tej samej sprawie, to odpowiadając pamiętaj o tym, kto odszedł jednak zadowolony, a kto, jako znacząca społeczność Ostrowca, pozostał z niemalże tym samym potężnym długiem i gigantycznymi startami oraz roli waszego Prezydenta naszego miasta w doprowadzeniu do takiej sytuacji (w tym do strat spółek Miasta). Nie przeszkadza mi też, że mam być obserwowany, bo intencje mam z założenia pozytywne. Wiedz też (tu nie zgadzam się z Tobą), że szatan, na tym łez padole, sam nie kapituluje i nie odpuszcza. Jedynie tego mogę się ciut obawiać. Ale tylko ciut, bo wiem, w Kim pokładam nadzieję.

Wygląda też na to, że jesteś osobą piszącą dziś o 06:56. Cóż, lepiej dwa razy pomyśleć, niż chlapać bez zastanowienia, choć może jednak wiesz coś o moich ‘interesach’, które robię dalej tylko w innym miejscu (może podświadomie), to je ujawnij.

W dzień miewam inne aktywności, więc nie wiem, czy jest sens teraz wznawiać dysputę ad. innych poruszonych tu kwestii i intryg (ja początkowo w temacie wątku napisałem tylko jedno zdanie), bo właściwie Felice123 ‘pozamiatała’ (jak zwykle :)), za co Jej dziękuję.

Magilla
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 67

Ach to płytkie myślenie. Dać kondony i AIDS zniknie. Totalny odjazd i zidiocenie. Doktryna KK dotycząca antykoncepcji winna AIDS w Afryce. Paranoik mógł to wymyślić bo każdy wie, że prezerwatywy nie chronią przed AIDS, a najskuteczniejszą metodą walki z tą chorobą jest profilaktyka i edukacja dotycząca monogamii. I paradoksalnie KK o tym właśnie uczy.

Daj też źródło do tych słów Franciszka co rzekomo powiedział, że JR pokazał JPII dowody pedofilii a ten kazał tuszować. Źródło a nie twoje urojone historyjki wyssane z brudnego palca.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 54

Zaśpiewajcie sto lat jak to na urodzinach. Tort również obowiązkowy.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Polska to jednak zaścianek Europy...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Święty Jan Paweł II to jeden z największych Polaków w historii!Jego ceni cały Świat,a was biedne anonimy kto ceni?No może wasza egzekutywa PZPR.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jasne, i ukrywal pedofilow

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Tak samo święty jak ta z Kalkuty, kolejna bez skazy...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę