Dziękuję za pokładane we mnie nadzieje, ale Pan jest jeden. Ja Hezusem Chrystusem nie jestem. Od kiedy Kerygmat głosi się przy herbatce...manipulantko.:))
Może jeszcze biesiady, kiełbaski ogniska i...Słowo Boże...hmm ciekawe...coś mi to przypomina, pewne praktyki pewnego sortu ludzi.
Zdaje się, że sugwrowałaś wcześniej braterstwo. To łap:
"Dlatego pisałem wam wówczas, byście nie przestawali z takim, który nazywając się bratem, w rzeczywistości jest rozpustnikiem, chciwcem, bałwochwalcą, oszczercą, pijakiem lub zdziercą. Z takim nawet nie siadajcie wspólnie do posiłku." ( 1 Kor 5,11).
Felis jeśli mowa o Janie Pawle II to umiał połączyć ognisko biesiadę i modlitwę jest to pokazane w filmie dokumentalnym Apartament,czy to cię gorszy?
Oczywiście mam tu na myśli Słowo Boże w ujęciu ketygmatycznym (jako przepowiadanie Dobrej Nowiny), któremu to podniosłemu w swojej treści zdarzeniu, herbatka nie towarzyszy(ła) apostołom. Pisząc zaś o biesiadnym sorcie, miałam na myśli tych, którzy w swej przebiegłości wykorzystują Kościół do załatwiania swoich politycznych interesów hierarchizując księży według kryterium fajności, którą wyznacza ich umiejętność i ochota duchownych i do tańczenia i do modlenia się...w zgodzie z powiedzeniem:" i do tańca i do różańca". A że na skutek tego "tańczenia", czasu na przygotowanie dobrej homilię zabrakło, to już nie ważne...wierni i tak swoje wiedzą. A jak wiedzą i jaka jest w nich świadomość grzechu, istoty krzyża, to widzimy.
Odpowiadając ci, myślałam, że kontynuuję rozmowę z poprzednim rozmówcą. :))
Dla ciebie więc jest tylko pierwsza część mojego postu....do cytatu.
Przyłacze sie tylko na chwile do dyskusji. Posłuchaj Felicjo, bo tak masz na imię, rozumiem, ze masz problemy emocjonalne. To się da leczyc, tylko musisz chcieć.
Domyslam się, ze w domu nie masz za lekko i chcesz tu odreagować, ale to zły wybór.
Dorobiłaś sie stylu pisaniajak ksiadz komunista by wygłaszał kazanie. Bez składu i ładu.
Masz problem też z seksem, bo jak zabierasz głos w poblizu tego tematu, to wyczuwa sie u Ciebie podniecenie.
A takie trolowanie leczy się jak każdy nałóg typu alkoholizm.
Nie licz, ze Ci odpisze na nastepna zaczepkę, bo nie sciagniesz mnie do parteru swoim prymitywnym językiem.
Pa kochanie i zycze powrotu do zdrowia
"Terapeuto"10:58 cóż przerost formy nad treścią. Głową muru nie rozbijesz, bardziej intelektem, ale gdybyś go miał. Ucz się dużo, bo do Felice daleko ci.
Gość napisał dobitnie co myśli i go popieram.
A ty z 11:13 jak by ci kazali batem bić w gówno, to nawet by ci wyszedł tatar na kolacje, bo to taki masz intelekt.
buhaha
Osobie z wczoraj, godz. z 08:51 na ten moment pokrótce odpowiem: podaj (widać Tobie wiadomy) CEL, dla którego ponoć skłócałem ludzi? Jeśli myślimy o tej samej sprawie, to odpowiadając pamiętaj o tym, kto odszedł jednak zadowolony, a kto, jako znacząca społeczność Ostrowca, pozostał z niemalże tym samym potężnym długiem i gigantycznymi startami oraz roli waszego Prezydenta naszego miasta w doprowadzeniu do takiej sytuacji (w tym do strat spółek Miasta). Nie przeszkadza mi też, że mam być obserwowany, bo intencje mam z założenia pozytywne. Wiedz też (tu nie zgadzam się z Tobą), że szatan, na tym łez padole, sam nie kapituluje i nie odpuszcza. Jedynie tego mogę się ciut obawiać. Ale tylko ciut, bo wiem, w Kim pokładam nadzieję.
Wygląda też na to, że jesteś osobą piszącą dziś o 06:56. Cóż, lepiej dwa razy pomyśleć, niż chlapać bez zastanowienia, choć może jednak wiesz coś o moich ‘interesach’, które robię dalej tylko w innym miejscu (może podświadomie), to je ujawnij.
W dzień miewam inne aktywności, więc nie wiem, czy jest sens teraz wznawiać dysputę ad. innych poruszonych tu kwestii i intryg (ja początkowo w temacie wątku napisałem tylko jedno zdanie), bo właściwie Felice123 ‘pozamiatała’ (jak zwykle :)), za co Jej dziękuję.
Ach to płytkie myślenie. Dać kondony i AIDS zniknie. Totalny odjazd i zidiocenie. Doktryna KK dotycząca antykoncepcji winna AIDS w Afryce. Paranoik mógł to wymyślić bo każdy wie, że prezerwatywy nie chronią przed AIDS, a najskuteczniejszą metodą walki z tą chorobą jest profilaktyka i edukacja dotycząca monogamii. I paradoksalnie KK o tym właśnie uczy.
Daj też źródło do tych słów Franciszka co rzekomo powiedział, że JR pokazał JPII dowody pedofilii a ten kazał tuszować. Źródło a nie twoje urojone historyjki wyssane z brudnego palca.
Zaśpiewajcie sto lat jak to na urodzinach. Tort również obowiązkowy.
Święty Jan Paweł II to jeden z największych Polaków w historii!Jego ceni cały Świat,a was biedne anonimy kto ceni?No może wasza egzekutywa PZPR.
Tak samo święty jak ta z Kalkuty, kolejna bez skazy...