Czteroosobowa rodzina zapłaci prawie 100 zł za wywóz śmieci. Za rok będzie to blisko 1200 zł. W mieście, gdzie pensja mediana to na rękę nieco ponad 2 tys zł. Mam się cieszyć, że w Warszawie jest jeszcze drożej? Kto zaakceptował tak wygórowane koszty wywozu śmieci komunalnych?
Ci co mają grubo ponad 20 000 miesięcznie pensji
20:04.Radni na wniosek prezydenta.
"Gminy robią, co się da, aby zoptymalizować gospodarkę odpadami, ale o spadkach na rachunkach Polaków nie ma mowy. Ekspert wskazuje, że w ustawie uchwalonej osiem lat temu, a potem kilka razy nowelizowanej, jest początek całej serii problemów, które kończą się wysokimi cenami."
Dobrobyt to i ceny luksusowe
A dwuosobowa 48 zł. Ale to trzeba przemyśleć. Jpdl. Admin puszczaj moje posty.
Trzeba podziękować radnym przy najbliższych wyborach.
Masz na myśli tych dwóch od głosowania na targowicą?
Prosty człowiek - prosty wniosek ;)
Koszty są rzeczywiście bardzo wygórowane. Ja w trzyosobowej rodzinie gromadzę ponad pól kosza śmieci niesegregowanych miesięcznie i niecały kosz śmieci segregowanych, które są wywożone raz na dwa miesiące. Z tą usługę płacę 74 zł miesięcznie. Ktoś w ubiegłym roku wydrukował ulotki i wrzucił je do skrzynek pocztowych, w których namawiał, aby pisać skargi na poprzednią firmę. Poprzedniej firmie płaciliśmy dużo taniej, a ja nie nie miałem zastrzeżeń do ich usług. Moim zdaniem powinno się płacić za faktyczną ilość wywożonych śmieci. Jedni ich produkują bardzo dużo, a inni niewiele. Wszyscy płacą opłatę zryczałtowaną od ilości mieszkańców, niezależnie od tego czy mieszkają i "produkują" śmieci przez np. dwa dni w tygodniu, czy mieszkają na stałe.
A ja przy 4 osobowej rodzinie gromadze 3 kosze niesegregowane, chociaz mam 2 (1 rozwoze po osiedlach), 1 na segregowane, ktory służy mi jako prawie 2 niesegregowane, czasem wywoze na przystanki, do lasu nie wyrzucam, nie jestem chamem.
Najdziwniejsze ze gmina Ostrowiec Sw.,ktora jest udziałowcem skladowiska nie robi nic aby to wykorzystac dla dobra mieszkancow i obnizenia ceny. Przede wszystkim trzeba powolac gminą spolke do wywozu i transportu odpadow i wtedy mozna zmniejszyc koszty.
Płace co miesiąc rosną to i tak jesteście do przodu Polacy.
Pod warunkiem, że ktoś dostaje 20% podwyżki co roku.
Jestem mieszkanką domu jednorodzinnego i przynajmniej w tej kwestii powinno być rozróżnienie powinno się płacić za efektywne segregowanie śmieci i za ilość oddanych kubów a nie za ilość osób zameldowanych w mieszkaniu