Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

1000+ dla urlopowiczów.

Ilość postów: 128 | Odsłon: 3606 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                    • Odp.: 1000+ dla urlopowiczów.

Tak złodziejstwem. Jeśli korzystasz z dóbr wypracowanych przez kogoś innego to najzwyczajniej kradniesz. Głupi? Większość jest ludzi jest głupia. Teraz rozbacz jak większość głosuje i już wiesz w której grupie jesteś. Gratuluję właśnie wygrałeś tytuł dzbana-samozaorana. Złodziejaszku.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Większość ludzi te dobra wypracowuje więc nie chrzań 10:56. Zazdrośników Ci u nas dostatek jak widzę. Rozumiem, że z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych też nie korzystasz. Hipokryci sami tutaj widzę. W Polsce nigdy nie będzie normalnie jeśli jeden drugiemu tak będzie zazdrościł.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Nie korzystam, aleś dowalił. Nie pracuję na etacie nawet, bo mi się nie opłaca. Poza tym wolę wolność i nie potrzebuję pana, który będzie mi mówił co mam robić i jak żyć. Ja nikomu nie zazdroszczę, po prostu protestuję jak mnie okradają.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 48

Odp.: 1000+ dla urlopowiczów.

Wybacz ale nie muszę głosować tak jak Ty i nie będę tego robił. Może to Ty jesteś właśnie głupi a większość mądra ? Nie pomyślałeś o tym ?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Przeszła mi taka myśl, ale później prześledziłem fakty i jednak naukowcy nie mogą się mylić. Jakby większość była mądra to nie zapierdzielałaby za najniższą. Także tego. Teoria obalona. Masz jeszcze jakieś ciekawe?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

Tak to prawda. Ja też nie rozumiem zupełnie, dlaczego mnie nie stać w tym roku na wakacje, bo etat ucięty, nie wiadomo co będzie jutro, nawet nie myślę o wakacjach. Jednak w opinii rządu przed kryzysem zarabiałam ciut więcej więc bonus się nie należy, natomiast z moich podatków mam finansować wakacje innym. Do tej pory na każde wakacje i te w Polsce musiałam sobie ciężko zapracować, to jest już kolejna kpina z klasy średniej. Inna sprawa, jako że te środki mają być wykorzystane na usługi, to jest bardzo interesujący instrument walki z wirusem jakby nie patrzeć, już widzę kolejki do kolejek na Kasprowy i tym podobne miejsca haha.

Gość_Julek
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Kosztem pracowników administracji państwowej - cofnęli podwyżki 330 zł z wyróżnieniem od stycznia. Suweren musi być zadowolony (((:.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

To co daje ten rząd to w innych krajach jest normą...tylko Polacy jeszcze nie dorośli do demokracji i takie wpisy że pracuje i mnie nie stać tylko śmieszą...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

i jeszcze, ktoś napisał, że kosztem administracji państwowej cofnęli podwyżki, za co miały być te podwyżki???

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Za co ? Za pracę. W administracji państwowej nie było podwyżek od dziesięciu lat, w większych miastach nie ma kto pracować tak niskie są zarobki.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

W administracji samorządowej zarobki 2x większe niż w państwowej. Pracuję już 35 lat i 2,5 do ręki. Za poprzedniej kadencji obecna przewodnia siła narodu zamroziła podwyżki w administracji i tak zostało do dziś.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

Skoro w innych krajach jest normą to co daje ten rząd to dlaczego wcześniej nią nie było ? Wychodzi na to, że jednak w końcu mamy normalny rząd, prawda ? Fakt, niektórzy nie dorośli do demokracji i uważają, że jest ona tylko wtedy gdy wszystko jest po ich myśli. Niestety, tak to nie działa.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ukraść innemu by dac sobie. Nowa definicja demokracji. Jestem pod wrażeniem

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

może jakieś przykłady co rząd ukradł i komu, bo jak na razie to tylko daje

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jak zgadniesz skąd bierze, żeby dać to cała reszta stanie się jasna, jak nieskazitelność jedynego prawilnego następcy tronu króla Polski Jarosława K (K bo Rodo)

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Czyli wcześniej jak brał i nic nikomu nie dawał to nie kradł 12:41 ? Prawda jest taka, że teraz większość ludzi na coś się załapie i tym sposobem ze wzrostu korzystają wszyscy. Tak właśnie powinno to działać i tak jest w innych państwach. Jeszcze tylko bykowe powinni wprowadzić dla tych, co nie mają rodzin a najwięcej chcieliby mieć do powiedzenia. To nasz dzieci kiedyś będą ich leczyły i na nich pracowały.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Prawda jest taka, że przez takie durne programy nie można nawet odbudować służby zdrowia, a z tego korzystają wszyscy. Ja proponuje zamiast bykowe wszystkie świadczenia jak 500+ i inne daj+ były kredytowane, a nie rozdawane. Jeśli twoje dziecko później dobrze zarabia to znaczy, że program i dofinansowanie zostało prawidłowo wykorzystane i kredyt zostaje umorzony. Jeśli wyprodukowano przez to następnego trutnia to znaczy, że zagospodarowanie było wadliwe i należy zwrócić pieniądze. To dopiero było by sprawiedliwe. Wakacje natomiast to luksus. Jeśli cie nie stać to nie jedziesz. Finansowanie wakacji ludziom, którzy nie umieją na nie zapracować mija się z celem, bo niby jak? Czym się zmęczyli, że muszą odpoczywać?

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Problem służby zdrowia nie leży w programach 13:44 tylko w sposobie zarządzania. Czy gdybyś lał wodę do dziurawego wiadra miałbyś ją więcej ? Strasznie głupie myślenie. Powiedz Niemcom czy Francuzom że im zabierzesz pieniądze na dzieci. Wiesz co zrobią ? Wyśmieją Cię. Twój problem polega na tym, że za bardzo uogólniasz i widzisz tylko złe rzeczy, twierdząc że korzystający ze świadczeń rodzinnych to w większości patologia. Nic bardziej błędnego. Tacy ludzie to niewielki ułamek całości, wystarczy ich dobrze przypilnować i będzie po sprawie. Wracając do ochrony zdrowia, idąc Twoim tokiem rozumowania poszedłbym dalej. Jeśli ktoś jest nałogowym palaczem a później okaże się, że ma raka płuc albo inne schorzenie związane z jego nałogiem, niech pokrywa część leczenia z własnej kieszeni, tak samo z osobami nadużywającymi alkoholu itd. Moment pieniądze by się znalazły, prawda ? Dlaczego ktoś, kto prowadzi zdrowy tryb życia ma sponsorować tego, który o zdrowie nie dba ? To tylko jeden z przykładów opartych na Twoim toku rozumowania.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
    1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    Rafal Ciba Remonty i wykonczenia
    Branża: Budowlane usługi
    Dodaj firmę