Nie napisałem, że patologia. Owszem, że problemy biorą się z zarządzania i tak samo jest z tymi programami "daj+". Niemczy czy Francuzi są na innym poziomie, tak samo jak ich gospodarka.
Palacz w akcyzie płaci więcej niż niepalący. Umierają do tego szybciej więc w tym przypadku państwo zarabia, a nie dokłada. Już prędzej grubasy. I właśnie oni powinni płacić większe składki. Ci ludzie bardziej żerują niż palacze, a to tylko przez lenistwo.
Tyle, że jak ludzie nie pojadą to ktoś nie zarobi, widzisz korelację 13:44 ? Myśl perspektywicznie. Mając dodatkowe pieniądze łatwiej zdecydować się na wakacje w obecnej sytuacji. Miałem nigdzie nie jechać ale jeśli faktycznie dadzą te pieniądze to rozważę taki wyjazd, oczywiście dołożę do tego resztę pieniędzy i wszyscy będą zadowoleni. Zrozumcie w końcu, że jedne działania nakręcają drugie. Jeśli ludzie wydają pieniądze to inni w tym czasie je zarabiają. Tak trudno to pojąć ?
wszystko fajnie, ale skąd oni wezmą te 1000+ jak już jest kryzys i tak szybko się nie skończy? dodrukują?
W Polsce nie przewiduje się wielkiego kryzysu. Komisja Europejska prognozuje, że spadek PKB będzie najniższy w całej Unii Europejskiej. Warto więc pobudzać gospodarkę, wtedy szybciej nadrobimy straty. Myślę, że działania rządu idą w bardzo dobrym kierunku.
Bardzo dobra opcja dla ludzi pracujacych a nie nierobów dejta+
Przecież zapowiedziane jest że te pieniądze będą dla pracujących ludzi. Jak widać jednak po wpisach Polakom nie da się dogodzić. Będą się nawet modlić żeby sąsiadowi krowa zdechła ;) Ot, głupi i zawistny naród.
Od podatników. Chociaż tu na forum utarło się, że Jarek z własnej kieszeni daje.
Może idiotom się tak utarło. Każdy wie, że są to pieniądze z podatków, co to jednak zmienia ? Lepiej dostać niż nie dostać bo podatki płaci się i tak. W ten sposób działa każde państwo, a nawet Unia Europejska, która jest sztucznym tworem.
Zdziwiłbyś się ile ludzi nawet myśli, że nie płaci podatków, a już o parapodatkach to w ogóle.
Skąd bierze np Unia Europejska ? Ma swoje gościu 14:29 ?
Pracuję ciężko, mało zarabiam. Jeżeli rząd mi ułatwi abym mógł gdzieś wypocząć to to jest zbrodnia. POwcy sprzedali wszystko i jest cacy. Zaznaczam że nie jestem Pisowcem. Popieram to co robią. A jak się komuś nie nie podoba to niech się zamieni. Ciekaw jestem ilu będzie chętnych.
gdyby do tej pory potrwały rządy PO to ludzie dzisiaj codziennie wychodziliby na ulicę protestować, tak jak to dzieje się we francji . Podejrzewam, że byłaby totalna bieda a za chlebem wyjeżdżalibyśmy do innych państw europy i harowali żeby utrzymać rodzinę.
Ta ta. Już widzę moich znajomych wracających do tego batustanu rządzonego przez małego Napoleona. Pisz więcej zgodnie ze skryptem partyjnym. Bo za peło to było...
Moi znajomi wrócili i sobie chwalą. Piszę zgodnie z tym co widzę na co dzień. Tobie nie musi się to podobać, tak samo jak mnie nie podobało się to, co działo się zanim PIS zaczął rządzić. Proste.
Jeśli ja pracują ciężko, ale zarabiam na tyle, że państwo mi nie ta, to z jakiej racjiii mam część swojego wysiłku oddawać za darmo innym?
Na maseczki było to MoszNaWakacje+ też się znajdą. A jak nie to Vateusz dodrukuje albo popchną na giełdzie trochę złota :)