12:56
90% stowarzyszenia to ludzie którzy nigdy nie mięli nic wspólnego z polityką lokalną.
Pani Ewa Bednarska jest osobą dobrze znaną i szanowaną w Ostrowcu Świętokrzyskim.
A mnie się wydaje że to kolekcjoner złotych i srebrnych monet nadal chce rządzić z tylnego fotela, być szarą eminencją. Kwestia co ma tam na Dasiosa i Łakomca, a ma pewnie wiele. Przez lata byli jego podnóżkami i mogli pomagać w powiększaniu kolekcji. Przez lata kolekcjoner dawał im intratne i mocno intratne stanowiska, no i baaaaardzo wiele mu zawdzięczają, jeśli nie wszystko. To czy teraz tak im odpuści? Podejrzewam że trzyma ich dwóch i nie tylko ich dwóch baaaardzo mocno za jaja... Pomyślcie, zastanówcie się nad tym drodzy mieszkańcy :)
Zmień płytę bo nudny już jesteś 11:18. Z Dasiosem na czele to nie jest nic nowego.
15:33
Płyta jest w trakcie zmiany.
Po wyborach zamierza grać inaczej , z lepszą Perspektywą dla Ostrowca i jego mieszkańców.
Powiem tak, wolę chyba coś innego niż te dwie panie które ,,znają się,, absolutnie na wszystkim czyli położna i dziennikarka. To jest jakaś masakra. Strach otworzyć lodówkę, żeby z niej nie wyskoczyły.
A ja wolę tych którzy chcą uczciwie pracować na rzecz Ostrowca i jego mieszkańców.
Zagłosuję na ludzi z Perspektywy.
mieście i powiecie.
Przyszedł pan i jąkając się przeczytał z kartki, że zrobi to samo co robi obecna ekipa zarządzająca miastem.
Zapowiedź kopiowania przełomowej decyzji Artura Łakomca o budownictwie czynszowym komunalnym. Brawo za naśladownictwo. Szkoda, że nie było woli wcześniej na stanowisku wiceprezydenta. Mógł być pierwszy z tym pomysłem ale niestety wtedy ważna była deweloperka!
Zero nowych własnych pomysłów. Zapowiedź gigantycznej inwestycji nie wiadomo czego mającej dotyczyć.
Zapowiedź realizacji przyjętego już przez radnych planu rewitalizacji miasta (rynek, baza MPK) .
Niepokojąca zapowiedź przejęcia przez Gminę Molocha po PKO, którego nawet bank nie był w stanie utrzymać. To musimy pilnie śledzić czy faktycznie jest transparentne w intencjach.
Budynek jest niesprzedawalny i niepraktyczny a deklaracja zakupu przez gminę może wpłynąć na jego zawyżoną wycenę! Bardzo dwuznaczna deklaracja na miarę sprzedaży LOTOSU.
Powtórzenie pomysłu na rewitalizację i ożywienie Rynku. Obecna ekipa zamierza ożywić całą przestrzeń od OBK, przez Rynek, ul. Górzystą, Młyńską, CTH przez Park Miejski aż do Rawszczyzny.
W tym kontekście sam Rynek to bardzo mały fragment z ww. ciągu spacerowego.
Opieka nad seniorami świetnie od lat realizowana.
Oferta dla młodych o których już dba młodzieżowa rada miasta.
Zero własnych nowych pomysłów.
Ale czego można się było spodziewać?
Trudno dorównać obecnie zarządzającym dlatego żadna partia nie wystawiła kontrkandydata.
Naiwnością jest sądzić, że ktoś zaufa osobom wyrzekającym się własnej przeszłości i uciekającym od odpowiedzialności.
To wystąpienie znacznie wzmocniło Artura Łakomca i chyba już pozbawiło złudzeń naiwnych oczekujących konkretnych cudownych rozwiązań istniejących problemów.
22:09
Nie bedę się długo wypowoadał...
Po pierwsze rozliczcie się za ostatnie pięć lat sprawowania władzy a pozniej snujcie plany na przyszłość.
Po drugie ustosunkujcie się do raportu nik dotyczącyego nieprawidłowosci w MEC i największych w województwie cen C.O.
Po trzecie wydajcie oświadczenie i przedstawcie merytoryczne powody zatrudniania w RN spółek miejskich prezydentów innych miast.
Po czwarte odpowiedzcie na pytanie dlaczego w waszej koalicji nagle znalazło się tylu tłustych partyjnych kotów , którzy w przypadku waszej wygranej przejdą na wikt ostrowieckich podatników?
Po szóste czy obecność na waszej konwencji ,, zasłużonych polityków " związana jest z zasiadaniem przez nich w RN spółek miejskich?
I ostatnie pytanie czy nie jest wam wstyd za waszego mentora Jarosława Górczyńskiego?
:) trafiona zatopiona perspektywa
Brak umiejętności liczenia do sześciu dyskwalifikuje wypowiadającego się.
Zresztą pytania te, może za wyjątkiem jednego, można podsumować krótko - dlaczego wy, a nie my czerpiecie korzyści z władzy w mieście? A o poprawie bytu mieszkańców jak zwykle nic.
Ktoś pisze o nowej perspektywie dla miasta nowych ludziach etc.
Ze starym działaczem,który niby ma to wszystko firmować i teraz już wie co nam potrzeba
Przez ostatnie 20 lat nie wiedział i skakał tylko pe różnych partiach opowiadajàc bajki.
Z Piotrkiem nie jesteście wiarygodni ale to Wasz wybór
13:16 z tymi ocenami zawsze trzeba być ostroznym.
23:12; tylko tyle i aż tyle:)
Dużo jest nowych twarzy i bardzo dobrze. Początkowo byłam pod wrażeniem, ale ... No właśnie, gdy zaczęli się panowie wypowiadać na FB, komentować pod postami, to mnie ostudziło. Jakbym miała do czynienia z działaczami PiS. Przykład komentarze w GO o amfiteatrze. Niefajne to. Krytyka wszystkiego, co zadziało się w naszym mieście. Przecież te osoby też działały, podnosiły ręce, głosowały. Ile osób tyle opinii. Uważam że wiele dobrego się zadziało, miasto wygląda dużo dużo ładniej. Odkryte baseny, odnowienie Gutwinu, Browar itd... Pewnie, zawsze mogło być lepiej. Mnie smuci Niewykorzystanie bramy KSZO, ale gdzie byliście? Krytyka wszystkiego nie wygracie, pokażcie co wy planujecie, co proponuje cię nań mieszkańcom. Szkoda, że pokazujecie charyzmy tylko bazujecie na krytyce.
Mój głos straciliście i głos moich bliskich.
Przepraszam za literówki, ale tak bywa, gdy piszę się z telefonu.
* ...nie pokazujecie charyzmy
Gościu 15:47 po to jest ta armia w urzędzie + spółki, której słono płacimy, aby coś robiła.
Zwłaszcza, ze na to wszystko dostaje pieniądze. Nie trzeba zbyt przedsiębiorczym, aby takie projekty wykonać. Ale tam gdzie trzeba ruszyć głową, wykazać swoje zdolności biznesowe, mocno popracować, czyli przyciągnąć inwestorów to już mamy kapitulacje. Tylko czcze gadanie, aż jest to irytujące.
Pani Aniu... po co się ukrywać. Przecież nikt na pani głos nie liczył bo.pani jest z KWW tak dla samorzadu . Dawne KWW G
Mojego głosu też nie macie, nie jestem z KWW 15:55. Jesteście zabawni. Do kabaretu a nie do Urzędu miasta. Może jakiś stund up zróbcie w Kameleonie ? Do tego się nadajecie.