Jacku masz racje,a nauczyciele strajkują .
neti69---moja odpowiedź na Twój poprzedni
post znalazła się pod 3 .Serwer żle działa.Zapomniałem odpowiedzieć na Twoje pytanie o charakter.Sądząc po wypowiedziach to Twój charakter jest typu
melancholiczno-sangwiniczny.
A ten powyżej z godz 22.01 jemu poloniści
świadectwo dali dla świętego spokoju. Co On wniósł wartościowego do tej dyskusji?
Nic, bo On nic nie umie,zamiast rozumu
ma niewykształconą masę.
Przeczytałam Zbigniewie. Dziękuję i pozdrawiam Cię serdecznie.
Jeśli chodzi o mój charakter to być może masz rację .
Jacku, nic się nie stało...Również pozdrawiam :)
Głoskę oznaczoną w piśmie przez ł większość Polaków wymawia jak u nie tworzące sylaby( np.pauza,auto);a więc np.wyrazy:pałka,małpa bywają wymawiane:pauka,maupa.A odnośnie pana Zbigniewa -to jak by pan zauważył ,ja broniłem pana wypowiedzi a pan wyskoczył z takim tekstem.Oj nie ładnie ,a ja tyle razy pana popierałem.
Widzę, że jesteś zwolennikiem jakichś popierających się wzajemnie "klik"???:):):)
A tak poważnie, to nie chodzi tu przecież o to , kto kogo i ile razy popierał, tylko o sens wypowiedzi i ogólny ich kontekst.
Do czego nawiązuje Twój poprzedni post, bo nie za bardzo kojarzę....
Ukłony,przepraszam .
Czekam na relację ze spotkania z prof. Miodkiem.
Zwracam honor. oczywiście, że jest poprawnie. Niedokładnie przeczytałem - słaby wzrok. Przepraszam i pozdrawiam
Bardzo nieprzyjemny(-a) jesteś, wiesz? A luzu mi nie brakuje.Poza tym przed "oraz" nie piszemy przecinka, hehe.
I jeszcze jedno : czy moje słowa skierowane były do Ciebie? Miało być o porawności językowej, to jest. Czemu się czepiasz?
Gościu _wiadomo kto----Jakie licho Ciebie
tu przygnało.Te słowa neti69 były skierowane do mnie.Czy Ty jesteś jednym
z tych wichrzycieli,korzy nie chcą spokoju.Masz okazję nauczyć się czegoś bo
w szkole Ciebie nie nauczyli kultury i
szacunku dla człowieka.Neti69 wybacz mu,
bo On nie wie o tych rzeczach.Masz rację
co do zwrotów "mnie"Na tym portalu mamy
polonistkę o "nicku"Barbara.Ciekawe że nie
zabiera głosu w tych wątkach.Moją polonistką była Ewelina Lipko z Chreptowicza