Wałęsa jaki jest każdy widzi. Jednak świat go ceni. A my Polacy zawsze musimy się kłócić. Dziwny z nas naród jest. Nikt i nic nie zmieni historii - Wałęsa był i jest. Tego się nie wymaże. To Wałęsa był w stoczni. To on stal na czele S. To on nie spał ,jak pan Kaczyński, 13 grudnia.
Dobrej nocy.
Wałęsa swoje odespał w Arłamowie...
ale to nie każdemu chce się szukać.
Trochę to było dziwne,dużym zaskoczeniem.Była praca,spokojnie można było przejść ulicą czego nie można powiedzieć dzisiaj.Nie należałem do żadnej organizacji czy też partii.Nie narzekam na tamten czas.Co mogę powiedzieć to że gen.Jaruzelski miał rację że wprowadził stan wojenny.Szykowała się wojna domowa.Opozycja szykowała się do starcia z rządzącymi szykując różne przedmioty mogące je wykorzystać.Strajki opanowały zakłady.W tym czasie u nas stacjonowali Rosjanie.Ludzie w dążeniu do wolności zamienili nieświadomie jednych na drugich tracąc bardzo dużo.Obecnie ludzie jeszcze się nie ocknęli z głębokiego marazmu.Popadli z deszczu pod rynnę.Nie widzą jak krok za krokiem odbierana jest im wolność i są poddawani coraz większemu zamordyzmowi oraz stopniowaniu klasycznemu.
Widać gościu z 22:41, ze lubisz być trzymany za pysk.
08:27 Czy Ty analizujesz/rozumiesz to, co czytasz, czy tylko piszesz aby zaistnieć na Forum?
ale o co tobie chodzi 08:34 ?
czegoś nie zrozumiałeś ?
Prawdę napisał 08:27 - skoro gość "nie narzekał na tamten czas" to faktycznie lubi jak go władza trzyma za twarz.
Teraz robią (i to coraz bardziej) to samo, ale to nie zmienia istoty rzeczy.
Obecna władza sięga do zachowań swych poprzedników z tamtych lat. Dziwna jest ta fascynacja starszego pana tamtymi czasami. Wszystko scentralizować, nad wszystkim i wszystkimi trzymać łapę, nakazać jedynie słuszne myślenie - jak nic PRL
się kłania.
Za to Geremek nie spał wcale. Musiał zdążyć do Honekera.
A to, że Ty nie rozumiesz tego, o czym pisze 22:41 szczególnie w trzech ostatnich zdaniach, choć w ostatnim to ja nie rozumiem pojęcia " stopniowanie klasyczne"
MAŁO KTO WIE,ŻE WAŁĘSA BYŁ BOLKIEM JUŻ W LATACH 70 -TYCH. TAK NAPRAWDĘ TO KOMUNIŚCI USADOWILI GO W SZEREGACH SOLIDARNOŚCI .ILU TAKICH BOLKÓW BYŁO ? ZAPEWNE WIELU....
Historii nie zmienisz, a Jarek będzie miał w niej marne miejsce.
A wśród nich ty i boisz się, że się to wyda i stad ten twój krzyk. Jeśli udowodnisz całemu światu, że zrobiłeś tyle dobrego dla Polaków, co Wałęsa, to ci darujemy, że byłeś TW.
a cóż ten Wałęsa zrobił takiego dla Polski poza tym że komuniści zamienili legitymacje partyjne na książeczki czekowe bo były uzgodnienia .I cały czas szukał swojej teczki którą schwał Kiszczak ciekawe ile miał jeszcze filmików ze spacerowaniem Lecha i Czesława po swoim ogródku .
A Ty co zrobiłeś dla ludzkości, że masz prawo oceniać innych? Podaj choć 10 przykładów swojej dobroczynnej działalności i wystarczy. Pluć na innych każda kanalia i karzeł moralny potrafi.
płacę podatki i na czerwonym sztandarze napisałem solidarności i tyle w tej dziedzinie a ten Lech uzurpuje sobie prawo do tego że tylko on obalił system nie chciałem ale musiałem
Tak myślałem. Tylko małe pieski muszą ujadać, aby zaistnieć.