Jeśli wg Ciebie np Urząd Skarbowy nie przynosi zysku i urzędnicy są tacy bezproduktywni, to pewnie jakby ich nie było, każdy by ładnie bez oszukiwania płacił podatki. A pensja 13 wynosi 8,5% rocznej pensji minus urlop, wystarczy poszukać w google, ale lepiej założyć głupi wątek.
Może po prostu chodzi o to, że jak sobie niektórzy ponarzekają na urzędników to im się trochę polepszy? Śmieszne jest to, że ci co najbardziej narzekają latają do urzędów z CV i starają się o pracę. A potem znów narzekają, że jej nie dostali. Ja tam 13-tki nie mam, nigdy nie miałem i jakoś żyję. Sam na siebie pracuję i innym nie zazdroszczę.
A ja trzynastkę mam i czekam na nią, bo wydam ją TYLKO na siebie!!!! Taka moja osobista nagroda!!!
jakie 13tki? w tym roku nie bedzie, kryzys i zaciskanie pasa
Dziękuję, szczerze!!!
Odpowiedź wyżej- bez jadu i złośliwości.
Naprawdę dzięki i cieszę się , bo niedługo możemy ich nie mieć.
Pozdrawiam przedmówcę.
urzednicy nie powinni brac 13 bo siedza i w stolki pier...!!!wiem co mowie!!!
Nic nie wiesz a zawiść przemawia przez Ciebie. Boli cię że inni mają więcej? Więc pozabieraj super bryki biznesmenom, spal domy ludziom bo mają, opluj na ulicy bo ladnie ubrani. Ludzie opamietajcie się jeden ma drugi nie ma i tak już jest ten świat urządzony. Kto Ci bronił pracować w budżetówce. Podobno tam pracują same nieudaczniki. Więc wolna droga dla każdego, komu się robić nie chce. Będziecie mieli 13 dodatki, obrywy.Żal Wam... wstydżcie się samoluby Jak ja mam to dobrze i cisz ale jak inni to rwetes i wymówki. Ot cała nasza polska mentalność.
Ale mimo wszystko za dużo Was tam jest, a wolałbym jeżdzić równymi drogami np. Chrzanowskiego, zamiast płacić 13 pensje armii urzędniczej. Chyba ważniejsze jest bezpieczeństwo mieszkańców miasta od zadowolenia grupy urzędników z czego połowa jest zbędna.
Tusk wszędzie tnie koszty, reformuje, jedynie reforma administracji polega na zatrudnianiu urzędników.
nie zapomnijmy zabrać pensji za wakacje nauczycielom; no i oczywiście oni też mają trzynastki; no i policja, straż pożarna i wojsko też - zabierajmy!!
i zabierzmy jeszcze zasiłki dla bezrobotnych -to już przesada, żeby płacić tym co nic nie robią;
O gościu z 15,16 jest pierdzącym w stołki urzędnikiem. to przestań zatruwać powietrze i weź się za robotę!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiem jak to obejsc - niech na 13tki w urzedach skladaj sie wyborcy peło, dlaczego placic mam ja skoro glosowalam na kogos innego?, a ten burdel z lekami refundowanymi to tylko po to zeby odwrocic niezadowolenie spoleczne od Partii Oszołomow, juz niebawem i tak bedzie samorozwiazanie parlamentu he he