Realna praca w urzedzie to dwie godziny dziennie. Reszta to ploty i popijanie kawki. 13tki? wczasy pod gruszą? jaka wysługa lat? Komuna sie skonczyla. Polikwidowac to a za oszczednosci promowac region i sciagac inwestorów.
Widac że w urzędzie nigdy nie pracowałeś.pracowałaś i nie masz pojęcia o pracy w tym zakresie
13.35, nie masz zielonego pojęcia o pracy w urzędzie na stanowisku, gdzie przyjmuje się petentów. Twoja wiedza na temat tej pracy zatrzymała się na latach 80-90- tych ubiegłego wieku. Poszerz horyzonty, bo zatrzymałeś się w rozwoju.
Im się należy, bo to WYPRACOWANY zysk !
Twój chory zawistny wredny łeb zlikwidować,co zazdrosne wredne szuje nawet czyjeś pieniądze ich bolą
Czym się przejmujecie? W tym mieście żyją i tacy, którzy staruszkom nawet pampersów zazdroszczą. Prz okazji przypomniał mi się wierszyk sprzed lat, kiedy również byłem biorcą "trzynastki".
Roczek cały haru, haru
Wziął trzynastkę wszedł do baru
Na kelnera gwizdu, gwizdu
I trzynastka poszłaaaaaaa.........
Pozdrawiam i nie zawracajcie sobie głowy zawistnymi malkontentami.
To nie jest zawiść tylko zwykła nie sprawiedliwość społeczna. Jak można dawać dodatkowe wynagrodzenie komuś kto nie buduje naszego PKB?
Chore PRLowskie przywileje i okradanie ludzi.
Poczytajcie ile pieniędzy jest marnowane na mundurówkę, sędziów, górników itd.
Nigdzie na świecie nie ma tak chore kraju jak Polska w kwestii przywilejów.
16.47, bredzisz. Są kraje w Europie np Szwecja, gdzie matka dwójki dzieci nie pracuje, zajmuje się domem i dziećmi, a za to dostaje 2500 euro. W Polsce za 500 zł chcą takim matkom oczy wydrapać. Ja wiem, że do Szwecji dzielą nas lata świetlne, ale nie mów, że jedynie w Polsce są chore przywileje.
Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Znasz definicję słowa przywilej?
Jeśli chodzi o Szwecję to jesteś w dużym błędzie. 2500 euro się dostaje ale napewno nie przy 2 dzieci a jeśli dalej twierdzisz że bredzę to podaj mi źródło twoich informacji. Ale nie o tym mowa.
Każdy obywatel Polski powinien mieć takie same prawa emerytalne, koniec i kropka.
Nie podoba mi się sytuacja gdzie pieniądze pochodzące od wszystkich polaków które powinny iść na służbę zdrowia, szkolnictwo, ochronę środowiska itd. dostają np. policjanci tylko dlatego że są policjantami.
Nie podoba Ci się wynagrodzenie w mundurówce to nie idź tam do pracy.
A jak już jesteś a chcesz więcej zarabiać to awansuj albo zmień branżę a nie wyciągaj rąk po pieniądze których sobie nie wypracowałeś.
17:37. Właściwie, to nie zasługujesz na dyskusję, gdyż bredzisz tragicznie(ktoś Ci już to powiedział). Powiedz mi dlaczego się nie dziwię, że nie zrobiłaś kariery w ekonomii, ani żadnej innej dziedzinie? Zmarnowane pieniądze na czesne za studia i kompromitacja dla uczelni.
18:05.
Przewód to może być elektryczny, ewentualnie pokarmowy. Chcesz porozmawiać o fizyce, czy medycynie, bo o ekonomii raczej nie ma co z Tobą rozmawiać. Daj znać, jak się zdecydujesz. Masz szansę wreszcie się w jakiejś dziedzinie wykazać:)
Tak myślałem że nie jesteś za bardzo wygimnastykowany/na intelektualnie.
Czyżby wyznawca dobrej zmiany?
18.39, najpierw naucz się pisać poprawnie, a później pisz, że ktoś jest niewygimnastykowany intelektualnie, bo na razie to ty masz z tym problem. WYWÓD, jeśli już, a nie "przewód" intelektualisto od siedmiu boleści.
Zabolało?
Wiesz co to jest metafora (przenośnia)?
A wracając do tematu czy jesteś w stanie wydobyć się z nizin swojego intelektu i zasypać mnie argumentami z ekonomii odnośnie przywilejów, PKB,etc. czy tylko umiesz napisać że nie mam racji bo nie?
Hahaha hahaha, 18.59 rozbawiłeś mnie do łez. Zamiast " wywód" to "przewód" jako metafora? Hahaha hahaha, nie źle. Próbujesz wybrnąć z pomyłki, a jeszcze bardziej pogrążasz się. I jak z tobą dyskutować o PKB? Weź nawet nie żartuj metaforo hahaha hahaha.
Metafora, inaczej przenośnia – językowy środek stylistyczny, w którym obce znaczeniowo wyrazy są ze sobą składniowo zestawione, tworząc związek frazeologiczny o innym znaczeniu niż dosłowny sens wyrazów.
Właśnie pokazałeś/aś swój pustostan umysłowy nie podejmując dyskusji na temat w którym uważasz się za kogoś mądrzejszego a tak naprawdę nie masz nic do powiedzenia.
Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku dobra zmiano.