O jakie argumenty ci chodzi 21.34? Są instytucje, które płacą 13-tą pensję, a są, że nie płacą. I do kogo pretensje? Do tych co płacą, czy do tych co pobierają? Bo ja tu widzę, że do tych drugich, bo pobierają, bo raz w roku jest im trochę lżej. Czyli zazdrość, zazdrość i jeszcze raz zazdrość. I ja nie uwierzę w bajeczki, że jakiemuś szarakowi zależy na wysokim PKB w kraju. Każdemu zależy, ale na wysokim standardzie własnego życia. I w tych dyskusjach tutaj między wierszami czyta się coś w tym stylu: "ja nie biorę 13-tej pensji, to z jakiej racji oni biorą?". Taka prawda.
A nie przyszło Wam do głowy, że wiele osób pracujących w tzw. budżetowce godzi się pracować za te marne grosze, w zamian za przywileje? Przynajmniej w ten sposób sobie rekompensują niewielka wypłatę w porównaniu z innymi firmami czy korporacjami.
Ja natomiast uważam, że jeśli komuś brakuje argumentów, to powtarza bezmyślnie swoje wielokrotnie powielane stwierdzenia, czym dyskwalifikuje się jako adwersarz w dyskusji.
Urzad pracy jakoś z domu nie trzeba wychodzić na olx wystarczy wejść i są wszystkie oferty co i w urzędzie dwa lata byłem jako zarejestrowany jako bezrobotny i co gówno sam sobie poradziłem do roboty a nie gazety czytać i kawę pić nieroby
wiesz ze ten pracownik budzetówki też płaci podatki ?? tak jak każda inna osoba? Jedynym plusem budżetówki jest to że pensja wpływa co miesiąc zawsze tego samego dnia i stałość zatrudnienia i to by było nas tyle. Wczasy pod gruszą ?? Jakie wczasy raz na 2 lata zawrotne 450 zł, słynne paczki/bony na święta - ja nie widziałam :P tak może w Oc płaca na poziomie 2 000 tys - 2200 za 8h pracy jest ok - ale umówmy się nie jest to OK ogólnie dla żadnego człowieka w żadnej branży by tyle zarabiać. Mozemy tak w koło Macieju bo np. nauczyciel nie pracuje 8h dziennie a tez dostaje wypłatę jaką dostaje - to oni jeszcze większe darmozjady. Nikt Ci nie broni pracy w słynnej budzetówce - czemu nie ? A ja wiem dlaczego bo do tego obecnie trzeba mieć wykształcenie a żeby mieć wykształcenie trzeba się uczyć ... ludzie nie rozumieją tego chcesz zarabiac to trzeba zapieprzać i mieć fach w ręku bo jednak po Oc jezdza lexusy bmk i ludzi stać na kupno domu - czyli da się
A z jakiej paki jeszcze dodatkowe pensje? Za co? To zaklad produkcyjny ze zysk wypracowal?. Sprywatyzowac urzedy a ten komunistyczny przywilej do likwidacji!!
07:06
Dobrze, że masz tyle do powiedzenia w tym temacie, co złota rybka w akwarium. Możesz sobie tylko poujadać w niedzielny poranek. Hau hau hau. Już ci lepiej?
Pomyłka, wpis z godz. 11:42. Jest do ciebie kundelku z godz. 07:26. Bardzo mądry wniosek- sprywatyzować urzędy hahahahaha. Który urząd kupisz i skasujesz trzynastki????
Zlikwidowac przywileje. A jak komuś się to nie podoba niech zmieni pracę.
Polaki cebulaki.
Nic nie robić tylko brać pieniądze.
W tym kraju nigdy nie będzie normalnie.
No i jak zwykle, żal dupę ściska tym, co nie biorą, a tylko dlatego, że pracują u prywaciarzy- wyzyskiwaczów. Oczywiście powołują się na dobro Ojczyzny, ale gdyby sami brali, to dobro Ojczyzny już nie byłoby dla nich tak ważne ;)
Czym się przejmujesz? Mnie też przeszkadza, że ktoś, nie zhańbiwszy się pracą, żyje z moich podatków wygodnie korzystając z troskliwej opieki społecznej, za skromne 4-5 tysięcy miesięcznie.
Nie zdajesz sobie sprawy ile pracy mają zwykli urzędnicy 12:27. Tak naprawdę w większych miastach nikt w urzędach już nie chce pracować bo roboty dużo a kasa marna.
A w jakich to miastach nie chcą pracować w urzędach? Nie słyszałem o sytuacji żeby urzędnicy masowo rezygnowali z pracy- nigdzie. A poza tym to zorientuj się ile średnio jest przesyłanych aplikacji na pojawiające się oferty pracy, również w "większych miastach"? Czy słyszałeś żeby po ogłoszeniu informacji o naborze do urzędu gdziekolwiek nie zatrudniono pracownika ze względu na brak kandydatów?