Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

13-tki w urzędach

Ilość postów: 148 | Odsłon: 12643 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „13-tki w urzędach”.
                        • Odp.: 13-tki w urzędach

O jakie argumenty ci chodzi 21.34? Są instytucje, które płacą 13-tą pensję, a są, że nie płacą. I do kogo pretensje? Do tych co płacą, czy do tych co pobierają? Bo ja tu widzę, że do tych drugich, bo pobierają, bo raz w roku jest im trochę lżej. Czyli zazdrość, zazdrość i jeszcze raz zazdrość. I ja nie uwierzę w bajeczki, że jakiemuś szarakowi zależy na wysokim PKB w kraju. Każdemu zależy, ale na wysokim standardzie własnego życia. I w tych dyskusjach tutaj między wierszami czyta się coś w tym stylu: "ja nie biorę 13-tej pensji, to z jakiej racji oni biorą?". Taka prawda.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 126

Odp.: 13-tki w urzędach

A nie przyszło Wam do głowy, że wiele osób pracujących w tzw. budżetowce godzi się pracować za te marne grosze, w zamian za przywileje? Przynajmniej w ten sposób sobie rekompensują niewielka wypłatę w porównaniu z innymi firmami czy korporacjami.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 127

Ja natomiast uważam, że jeśli komuś brakuje argumentów, to powtarza bezmyślnie swoje wielokrotnie powielane stwierdzenia, czym dyskwalifikuje się jako adwersarz w dyskusji.

Gość_Franciszek G.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 128

Urzad pracy jakoś z domu nie trzeba wychodzić na olx wystarczy wejść i są wszystkie oferty co i w urzędzie dwa lata byłem jako zarejestrowany jako bezrobotny i co gówno sam sobie poradziłem do roboty a nie gazety czytać i kawę pić nieroby

Gość_Aka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 129

wiesz ze ten pracownik budzetówki też płaci podatki ?? tak jak każda inna osoba? Jedynym plusem budżetówki jest to że pensja wpływa co miesiąc zawsze tego samego dnia i stałość zatrudnienia i to by było nas tyle. Wczasy pod gruszą ?? Jakie wczasy raz na 2 lata zawrotne 450 zł, słynne paczki/bony na święta - ja nie widziałam :P tak może w Oc płaca na poziomie 2 000 tys - 2200 za 8h pracy jest ok - ale umówmy się nie jest to OK ogólnie dla żadnego człowieka w żadnej branży by tyle zarabiać. Mozemy tak w koło Macieju bo np. nauczyciel nie pracuje 8h dziennie a tez dostaje wypłatę jaką dostaje - to oni jeszcze większe darmozjady. Nikt Ci nie broni pracy w słynnej budzetówce - czemu nie ? A ja wiem dlaczego bo do tego obecnie trzeba mieć wykształcenie a żeby mieć wykształcenie trzeba się uczyć ... ludzie nie rozumieją tego chcesz zarabiac to trzeba zapieprzać i mieć fach w ręku bo jednak po Oc jezdza lexusy bmk i ludzi stać na kupno domu - czyli da się

Gość_jkl
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A z jakiej paki jeszcze dodatkowe pensje? Za co? To zaklad produkcyjny ze zysk wypracowal?. Sprywatyzowac urzedy a ten komunistyczny przywilej do likwidacji!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Komunistyczny przywilej to ty

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 132

07:06

Dobrze, że masz tyle do powiedzenia w tym temacie, co złota rybka w akwarium. Możesz sobie tylko poujadać w niedzielny poranek. Hau hau hau. Już ci lepiej?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 133

Pomyłka, wpis z godz. 11:42. Jest do ciebie kundelku z godz. 07:26. Bardzo mądry wniosek- sprywatyzować urzędy hahahahaha. Który urząd kupisz i skasujesz trzynastki????

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zlikwidowac przywileje. A jak komuś się to nie podoba niech zmieni pracę.

Polaki cebulaki.

Nic nie robić tylko brać pieniądze.

W tym kraju nigdy nie będzie normalnie.

Gość_USA
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ty Koreaniec Płn. jesteś, a nie USA...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dokladnie. Za co te 13tki?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ZA CAŁOKSZTAŁT. Pasuje Ci?

Gość_mieszkaniec
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Caloksztalt? Ciekawe czego

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 138

No i jak zwykle, żal dupę ściska tym, co nie biorą, a tylko dlatego, że pracują u prywaciarzy- wyzyskiwaczów. Oczywiście powołują się na dobro Ojczyzny, ale gdyby sami brali, to dobro Ojczyzny już nie byłoby dla nich tak ważne ;)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czym się przejmujesz? Mnie też przeszkadza, że ktoś, nie zhańbiwszy się pracą, żyje z moich podatków wygodnie korzystając z troskliwej opieki społecznej, za skromne 4-5 tysięcy miesięcznie.

Gość_mieszkaniec
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie zdajesz sobie sprawy ile pracy mają zwykli urzędnicy 12:27. Tak naprawdę w większych miastach nikt w urzędach już nie chce pracować bo roboty dużo a kasa marna.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A w jakich to miastach nie chcą pracować w urzędach? Nie słyszałem o sytuacji żeby urzędnicy masowo rezygnowali z pracy- nigdzie. A poza tym to zorientuj się ile średnio jest przesyłanych aplikacji na pojawiające się oferty pracy, również w "większych miastach"? Czy słyszałeś żeby po ogłoszeniu informacji o naborze do urzędu gdziekolwiek nie zatrudniono pracownika ze względu na brak kandydatów?

Gość_ciekawy
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
10 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -