To nie kasztany, tylko kasztanowce i tylko 3 były spróchniałe. Nie kłam.
Jasny pieron, więcej niż trzy znajdę. Ale dobra dam ci wygrać.
Pożegnajmy je piosenką.
https://www.google.com/search?q=piosenka+kasztany+koterbska&oq=piosenka+kasztany+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0i512l4j46i512j0i512j0i22i30l3j0i22i30i625l2j0i22i30l2.7760j0j4&client=ms-android-sonymobile&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Skoro te drzewa byly chore to tymbardziej powinny byc rozdane za darmo na opal. Gdzie mozna sie zglosic?
Za rok będziecie mówić, jak fajno równo, czysto i zapomniecie, o kasztanach . Taka ludzka natura, zawsze trzeba gadać, nie ważne, czy się ma rację czy nie. Do zobaczenia na koniec inwestycji.
Nie ma miejsca na nowe drzewa, beton od brzegu do brzegu, chodnik na 3 m i ścieżka rowerowa i tak przez całe miasto, inne miasta zwężają chodniki aby zrobić bodaj 50 cm pas zieleni a województwo poszerza drogi i chodniki, aaaa a jak jest pas zieleni to trzeba tam wsadzić wszystkie kable i rury, jak by nie mogły być pod chodnikiem. Może mi ktoś wyjaśnić po co usunięte zostało drzewo przy domu handlowym na zakręcie Aleii po stronie komendy? Tam w projekcie jest chodnik szeroki jak autostrada i żadnej kolizji. Po co więc zostało wycięte? Kolejne dwa drzewa przy ul. Okólnej na przeciwko Sienieńskiej, w projekcie pas zieleni zostaje, drzewa mogły by zostać ale cymbał jeden zaprojektował, drugi klepnął i wsadzili kabel po samym pniu, choć można głębiej w chodniku, do tego mamy współczesne rozwiązania jak kable kładzione metodą przecisku już poza strefą korzeniową ale nie, drzewa wycięte. To samo przy skrzyżowaniach w ul. Polnej itp. No i drzewa przy parkingu Radwana. Dlaczego nie pozostawiono jednego, dwóch najcenniejszych, najzdrowszych kosztem jednego miejsca parkingowego? Do tego wycięte w jeden dzień, żeby zamknąć ludziom gęby. Wycięte, nikt już nie przyklei, koniec tematu. Nie chodzi o usunięcie drzew, które rzeczywiście są chore, które są niezbędne do usunięcia w ramach budowy drogi, tylko o to, że nikt nie zadbał aby ograniczyć wycinkę do minimum. Nikt się do tego nie przyłożył bo nikt nie chciał. A nasze dzieci będą smażyć się w upałach i racjonowania porcje wody.
Aha i chlubnie pozostawione drzewa w Radwana przy Denkowskiej spod nimi skład budowlany- śmierć w ciągu 10 lat, a w najlepszym przypadku wieloletnia walka o przetrwanie kosztem osłabienia drzewa a więc wycinka bo zagraża ja za lat 20. Tyle w temacie.
Skoro te drzewa byly chore to tymbardziej powinny byc rozdane za darmo na opal. Gdzie mozna sie zglosic???
Acha i zapomniałeś 11:21 wspomnieć cytując ciebie, jaki "cymbał" pozwolił i zaprojektował drogi na Łąkach Denkowskich, które kiedyś miały być ujęte w programie Natura 2000, a tablica informowała, ze jest to rezerwat przyrody. W Programie Ochrony Środowiska dla gminy Ostrowiec Św. z 2004 roku uznany za teren o wybitnych walorach geobotanicznych. Cóż to znaczy w porównaniu z tymi skarłowaciałymi pod asfaltem drzewkami w mieście. Łaki Denkowskie to był naturalny magazyn wilgoci na czas suszy dla ludzi, zwierząt i ptaków. Nie każde miasto ma szansę taki mieć. Tylko cóż z tego ....
Gdzie te kasztany, kto i po co je zniszczyli? W całym Ostrowcu smutno. Posadzimy nowe obok, za 100 lat znowu będą. Kasztanyyyyyyy!
Jechałam dziś Aleją widząc te wszystkie powalone drzewa miałam łzy w oczach, nie wiem jak to nazwać bo słowo bezmyślność to za mało. Zbrodnia na naturze, na dumie Ostrowca. Jest mi wstyd za nas mieszkańców że na to pozwoliliśmy , mam też żal i pretensje do RADNYCH bo to oni powinni stać na straży. I nie wierzę, że nie można było znaleźć rozwiażania aby tych drzew nie wycinać, większe klomby wokół pnia itp. Cały świat przjrzał na oczy i za wszelką cenę chroni naturę - zakłada łąki w mieście, ogrody socjalne a my mamy betonozę - powtórkę z Placu Wolności, Czy ktoś zapytał nas mieszkańców co chcemy co wolimy przeciez to za nasze podatki za nasze pieniądze.
15;34 Tylko się popłakałeś czy jeszcze usrałeś? Już tyle razy było pisane że zagrażają podczs wichury m.in.pieszym. Chciałbyś aby przechodząca w taki dzień twoja córka z dzieckiem w wózku została dosięgnięta złamaną gałęzią? Zero wyobraźni.
Słuszna decyzja.
Mamy drogę wojewódzką, akurat i też obwodnicę. Czyli dwie drogi, tylko się cieszyć, nie narzekać.
W Warszawie ulice zwężają i sadzą nowe drzewa, a jabld kładzie się pod chodnikiem. Remont DW 754 przez Ostrowiec, to zły projekt. Po łatwiźnie zrobiony. Pis to robi, to wiadomo.
W Warszawie zwężają ulice żeby nie było gdzie parkować. Jednocześnie podnoszą opłaty za parkowanie. Ciekawe kto tam takie rzeczy robi. Też PIS?
Jak widać tobie 16:32 już zwęzili - mózg.