Jestem za, już jest nas dwoje, faktycznie samo gadanie nic nie da, działajmy ludzie, bo serio przeraża mnie starość w tym mieście pod każdym względem.
więc jak się zorganizować ?
może ma ktoś jakiś pomysl ? na przyszłość bo tych drzew już nie odzyskamy
21.38 zasadzic tuje w ksztalcie kaczki
dąb przy Siennieńskiej na przeciwko usc, topola w parku miejskim przy dużym stawie, drzewa wzdłuż ul. Bałtowskiej, Polnej
Zakładajcie organizacje, łączcie siły, walczcie o przyrodę w mieście. Narzekanie po, nic nie daje.
Czekamy na interwencje radnych Czeremchy i Walesica
Dzięki wykorzystamy później.
Przy stawie w Parku Miejskim wycięli chyba dwa lata temu olbrzymie zdrowe drzewo o średnicy pnia ponad 2 m. I co ? Nie krzyczeli zwolennicy lokalnej władzy.
Jak robili ul Kwiatkowskiego to wycięli ponad 70 drzew nikt, żaden z radnych nawet słowem się nie odezwał w obronie! Hipokryci polityczni! Na własne oczy widziałem jak umierał piękny ogromny kasztan! NIKOGO NIE BYLO BY RATOWAĆ!
Sam jesteś kasztan.
Drzewo to kasztanowiec.
Formy kasztanowiec i kasztan są dziś synonimami, ponieważ językoznawcy uznali zwyczajowe określenie KASZTAN, kiedy mowa jest nie tylko o samym owocu, ale i o drzewie, za dopuszczalne.
Taaadaaaaa! Koniec dyskusji.
Kurde, to sorrryyy (+_+)
Betonoza projektanta i jego mocodawców, ale czegóż można oczekiwać od ludzi dla których las jest wrogiem i liczy się tylko kasa (lex Szyszko)
21.31
Czytaj i zrozum. Ponieważ było ich kilka, pytam:
Gdzie kasztan x 6. Odmienisz sobie sam.
Ten tylko o tych kasztanach już może z 10 raz pisze gdzie te kasztany Wiesz gdzie a w d-----
A Tobie nie szkoda kasztan x 6?