Według danych wstępnych na koniec 2021 r. liczba pracujących w gospodarce narodowej wynosiła 15 mln osób.
Już wiecie dlaczego macie wyższe podatki, a będą jeszcze wyższe.
Nie było nigdy większego nierobstwa i patologii jak teraz.
Zgadza się. Jedynie handlarzy zbożem ukraińskim nieróbstwo i patologia nie dotyczy.
E tam nie było większego nieróbstwa. W 2015 14mln 850tys, a w poprzednich latach drugiej Irlandii, jeszcze mniej.
Czyli pracowało podobnie, ale obciążenia podatkowe znacznie mniejsze. Dzieki za dowód na niegospodarbosc obecnej władzy.
Zabrać wszystkie świadczenia i do roboty, a może po prostu jest tylko tyle miejsc pracy
Wiecie głąby, że mamy coraz więcej emerytów? Demografia jest nieubłagana. Ale zawsze można zakłamać i przekręcić na swoją korzyść dane.
Prawda platfuski?
A żeby jeszcze bardziej zepsuć wam dzień to dodam że mamy super niski poziom bezrobocia.
Co za debile, w Polsce jest jedna z najniższych stóp bezrobocia ok 5%. O czym więc kreaturo mówisz?
Więcej lewackich zboczeńców promujących homoseksualizm, a będzie jeszcze mniej pracujących.
Zapomniałeś doliczyć tych którzy wyjeżdżają za granicę do pracy. U mnie w pracy w zeszłym roku wyjechało za granice 6 odeszło 13 emerytów do tej pory nie uzupełnili kadry, bo nie ma kim.
Ludzie teraz nie mają czasu na pracę, zajęci są wychowywaniem dzieci XD
No cóż. Mamy tak niskie bezrobocie, bo mamy tyle emerytów.
A demografię wytłumaczy Ci ten oto wykresik:
https://galeria.bankier.pl/p/6/a/d4752f1f10bd21-948-538-0-0-968-550.webp
PS. 15:36 Sam jesteś głąb. Skoro nie rozumiesz zwykłych zależności.
Chyba ci się pomyliła gospodarka narodowa z budżetówką?
Przeciętny Polak płaci teraz niższe podatki niż w 2015, choćby przez wyższą kwotę wolną, niższy PIT czy też największy zryczałtowany zwrot nadpłaconych podatków rodzicom czyli program Rodzina 500+. Potwierdza to też dzień wolności podatkowej.
Z 38 mln odejmij 7 mln dzieci i 9 mln emerytów i zostaje 22 mln w wieku produkcyjnym. Odejmij jeszcze milion studentów którzy w założeniu powinni się kształcić, by naród miał jakieś kadry, do tego emigrantów którzy figurują w spisach tylko na papierze i także szarą strefę - to okaże się że 75-80% ludzi pracuje, a to już tak strasznie nie wygląda libku
Gościu 16:25 mądrzy ludzie to rozumieją, ale on zakłada wątek, nie po to żeby pisać prawdę, ale po to, żeby krytykować rząd PIS. Taka postkomunistyczna gnida.
Dobrze że jestem w tych pracujacych przynajmniej mi nikt nic nie wypowie.
Demografia się podniesie spoko już w Ostrowcu pracują pracownicy z Azji Afryki nie wspominając o Ukraińcach
16:25 16:58 Pracuje w księgowości, Na maturze z matematyki miałem 6. Nie zgadzam się z tym co piszecie.