Żaden zamęt. Zadzwoń do ZUSu to dowiesz się tego samego.
Dla mnie to skandal.
Czy to nie w Tuskolandii w 2012r. podpisano stosowną Umowę?
Nie. Umowa z zeszłego roku.
Dla forumowego debila: Obywatele Ukrainy, którzy pracowali w Polsce, mogą otrzymać świadczenie z polskiej instytucji ubezpieczeniowej, czyli z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Warunkiem otrzymania świadczenia emerytalnego w Polsce jest spełnienie takich samych wymagań do przyznania emerytury, jakie dotyczą obywateli polskich - 10 lutego 2023 info ZUS
Właśnie potwierdziłeś jego słowa.
Wymagania takie same, ale lata pracy mogą być z Ukrainy, a w Polsce tylko jeden jedyny dzień.
Skoro on jest debilem to ty?
O 21:14, następny odklejony od rzeczywistości, który widział umowę o pracę z odprowadzoną składką zus za jeden dzień.
He? Oczywiście, że odprowadza się składkę za jeden dzień.
ZUS wypłaci ubez. ale tylko za okres pracy w Polsce, to chyba jasne FI, czy potrzebujesz wrócić do szkoły?
CD. wyraźnie to jest zapisane w info na stronie ZUS
Nie. Masz internet to sprawdź, że tyczy się to również stażu pracy na Ukrainie.
Mam wrażenie, że rozmawiam z gimnazjalistą.
Mam propozycję. Wszystkich którzy wierzą w opozycyjne bajki namawiam aby przyjęli ukraińskie obywatelstwo. Potem niech wrócą do Polski, przepracują jeden dzień i idą na emeryturę zamiast pracować do 67 roku życia jak kazał Tusk. To przepis na sukces. Czekam na opowieść tych co im się udało. Jeśli to złoty interes to powinno być tysiące, co tam tysiące miliony "zaradnych"
To nie są bajki, tylko oficjalne stanowisko polskiego rządu i ZUSu.
Łatwo sprawdzić.
21:59 Oficjalnie podałem przepis na sukces. Korzystaj to sprawdzisz.
Podobnie jest w UE. Tylko dlaczego to dotyczy także Ukrainy?
"Ważna jest suma lat pracy, a więc 20 dla kobiet i 25 dla mężczyzn, oraz zatrudnienia i u nas i za wschodnią granicą."
Którego słowa nie rozumiesz, to Ci wytłumaczę jak przedszkolakowi?
Sprawa z tymi emeryturami wypłynęła już kilka lat temu jak szykowano nowe prawo aby przeflancować do Polski jak najwięcej ukraińców.Już wtedy, tzn. po 2014, była szykowana wojna.