1. może by się tak który zobowiązał do skracania procedur w urzędzie miasta, np. dzisiaj jakaś czynność trwa powiedzmy średnio 12 dni, bo maksymalnie może 14, to niech co roku czas trwania danej procedury zmniejsza się o jeden dzień. Oczywiście nie chodzi mi o to żeby w celu zrealizowania pomysłu najpierw wydać miliony na analizy i super hiper nowoczesny systemy!
2. każda wydana złotówka jak rozumiem udokumentowana jest fakturą czy też umową. no i każda taką fakturę czy umowę chciałbym widzieć zeskanowaną i udostępnioną w internecie. Ewentualne opowieści o tajemnicy handlowej uważam za bajki, który dostawca by tego wymagał eliminować.
Człowieku,co ty ,cały system chcesz tymi dwoma postulatami,rozłożyć?Toż to jakieś straszne ,wręcz rewolucyjne żądania.hahahha(ironiczny śmiech na sali)
wcale nie takie rewolucyjne!!!, też jestem za i mam doświadczenie np. jest takie coś jak e-administracja (tylko musi działać w całości, teraz nie do końca )
poczułaś całą ironię, gościa z 10:39? nic się w tym temacie nie zmieni,nawet za sto lat
wiecie co a ja na prawdę uwierzyłam że poza wydanymi pieniędzmi na komputeryzację Urzędów to coś zmieni-naiwana
powiem wam tak:księgi wieczyste są od jakiegoś czasu są dostępne przez internet,ale nie,nic bez pieczątki i wydatku30 złotych.Każda instytucja żądająca wypisu z KW żąda papierka,jakby nie mógł urzędnik zajrzeć na stronę internetową.Ile czasu i pieniędzy można zaoszczędzić
A ja zagłosuję na prezydenta który obieca ,ze doprowadzi drogi w Ostrowcu do stanu używalności. Krew mnie zalewa jak jadę il .Radwana czy Polną. Mam dośc jazdy po księzycowych nawierzchniach!!!