I to jest bardzo dobra wiadomość
A co to da. Pojedzie drugim
Gdzie nasze obrońcy praw herbu błyskawica ?
Mundial w Katarze bez alkoholu na stadionach. Taką decyzję na kilka dni przed rozpoczęciem mistrzostw świata (20 listopada) podjęła rodzina królewska. "FIFA musi teraz stawić czoła kontraktowemu koszmarowi z Budweiserem" - pisze reporter "The New York Timesa" Tariq Panja
Jeśli eurokomuna nie będzie przeszkadzać w reformie sądów to za pospolite przestępstwa sędziowie będą odpowiadać tak jak każdy inny. Jeśli zaś eurokomuna wespół z polską opozycją nie dopuszczą do reform to będzie tak jak było. Kraśki, Najsztuby i im podobni będą się Wam śmiać prosto w nos.
Problem może być tylko taki, że będzie jak z wymuszaniem mandatów na przejściu przez policje. Wiec, że w tym państwie nie robi się czegoś dla obywateli, a robi się po to by od nich wciągnąć jak najwięcej pieniędzy.
Bardzo dobrze.
Na 120% ustawy nie da się ominąć, prawda? Leasingi, użyczenie auta i kilka innych opcji pozwalających, nawet w warunkach recydywy, na uniknięcie zaboru mienia? Dość ciekawa audycja była o tym w Radio 357 w tym tygodniu - polecam odsłuchać :) Ja nie jestem abosolutnie przeciwko zabieraniu czegokolwiek pijakom. Jest to szczególnie widoczne jeśli się jedzie czymś innym niż auto po polskich wsiach weekendową porą latem :) W miastach kręci się więcej mundurowych w związku z tym wśród mistrzów fajery panuje większy strach, no bo łokładki łodbiorom i jak ja bendem jeździł u Heńka we fyrmie. Pragnę zwrócić uwagę na pewną zabawną zależność, której brakuje w tym kraju - myślę o nieuchronności kary. Prosty przykład - praktycznie każdy miszcz po przekroczeniu granicy Polsko-Niemieckiej i Polsko-Czeskiej automatycznie zdejmuje nóżkę z gazu, bo wie, że mandat, który zostanie na niego nałożony spowoduje to, że jego dorobkiewiczowskie serce dostanie zawału :) Ten sam agent wsiada wielokrotnie w swoje wozidło "na bani" w Polsce i czuje się bezpieczny.
Oni moga, bo u nich wojna. Polak nie moze.