Już w innym wątku był ten sam wpis. Gościu powtarzasz się. Nudne.
Miało być, a później przyszedł Koronawirus...
A kto wierzy w te kacze opowieści?
Tylko głupcy wierza w opowieści kaczora donalda
Problem polega, że nagle stać tych co nie umieją zapracować na wakacje. Oj nie wróżę przyszłości z takim podejściem. W pewnym momencie po prostu już nie będzie można się zadłużać.
Boli Cię, że ciężko pracujący ludzie, którzy często są wyzyskiwani, wreszcie mogą wyjechać ?
Głupcy piszą takie bzdury jak Ty 11:33. Akurat zdecydowana większość obietnic PIS została spełniona. Dlatego mają tak wysokie poparcie.
Czytam i kiwam głową z politowaniem. Wina Tuska, Kaczyńskiego , ot sprzedajne kurduple za 500+. Wina to tych przy korycie, nie ważne z jakiej partii.Zawsze jest, ze jakoś to będzie.Rozdali teraz kasę, to my wszyscy zaplacimy za to.
14:08 Jaka zdecydowana wiekszość obietnic PIS została spełniona?
Poparcie maleje i bedzie dalej spadać, bo to jest normalne. Średnia pensja rosnie, ale coraz mniej można za nią kupić.
Proponuje wejść na strone lidla niemieckiego i porównać z lidlem polskim. A nastepnie sprawdzić jaka jest średnia pensja tam i u nas. Będziesz jeden z drugim w szoku.
pewnie ta o nie nakładaniu nowych podatków
Nie mam zamiaru Cię przekonywać 14:25 skoro masz problem ze znalezieniem takich informacji. Praktycznie wszystkie obietnice PIS, którymi byłem zainteresowany zostały spełnione. Innymi się nie interesowałem ale widzę, że mimo rzucanych pod nogi kłód przez opozycję, PIS realizuje swój program , a więc spełnia obietnice. Tak to ma wyglądać i dlatego mają i będą mieć moje poparcie. Mylisz się, poparcie nie maleje, przekonasz się o tym za trzy lata, gdy znowu wygrają wybory. Póki co, nie będę strzępił sobie języka. Dopóki opozycja nie będzie miała pomysłu na Polskę i będzie negować każdy pomysł rządu, dopóty PIS będzie wygrywał wybory.
za 3 lata to już Polska będzie tak zadłużona, a podatki tak wysokie, że ho ho ho
14:48 - spełniają obietnice! I to Cię najbardziej przekonuje? Ale już zapewne nie, jakim kosztem i ilu milionów ludzi, którzy muszą na te cele oddawać daninę, ale z niej nie korzystają. To się nazywa wykorzystywanie narodu, aby jednemu dać, a drugiego okraść. To tak jakby dziecku sąsiada zabrać lizaka, a dać swojemu, bo mu obiecałeś. Ja muszę płacić większe podatki, ponosić koszty, aby inny mógł dostać 500+, 300+, bon turystyczny czy 13 emeryturę. Dobrze wiesz, że prezes ani prezydent czy posłowie nie dają ze swojej kieszeni i tylko osobie nie myślącej może to się podobać.
14:48 Ja nie mam żadnych trudności, tylko potrafię logicznie i sensem patrzeć co się dzieje.
Pamiętasz film młode wilki?
https://www.youtube.com/watch?v=mM1v7MbN6mQ
Dokładnie tak postepuje PIS.
15:12 - nie wiem czy ich przekonasz. Zapewne tak jak już ktoś kiedyś napisał, że tym ludziom w dzieciństwie nie czytali bajek, gdzie każda z bajek zawiera morał i uczy logicznego myślenia, dlatego Ci wszyscy teraz mają kłopoty z przyswojeniem sobie tak oczywistych rzeczy.
Na nagraniu szef klubu PO mówi też, że "na wybory idą głosować ludzie, którzy g... się interesują". Jego zdaniem, ewentualne zarzuty wobec urzędującego prezydenta Tczewa Mirosława Pobłockiego to nie problem. Neumann mówi też o innych politykach związanych z opozycją, na których ciążyły zarzuty, wymieniając Hannę Zdanowską, Krzysztofa Żuka, Radosława Witkowskiego, Pawła Adamowicza, Jacka Karnowskiego i Jacka Jaśkowiaka. - On (Pobłocki - red.) będzie w takim gronie zacnych ludzi, że, k..., nikogo to nie ruszy - mówi. - Nasz elektorat, ten antypisowski, uzna, że to jest k... atak PiS-u, żeby go zabić - dodaje. Ocenia, że "inflacja aktów oskarżenia" sprawia, że zarzuty nie mają żadnego znaczenia. - Jedynym gościem jest Adamowicz, który ma absolutnie mega twarde rzeczy, które mogłyby go wyprowadzić w kajdankach - stwierdza Neumann.
NIGDY ICH NI PRZEKONASZ