Teraz spróbujmy skrytykować Owsiaka i zobaczymy jaki będzie odzew wyznawców. Skoro CARITAS można krytykować to łorkiestrę też.
Krytyka Caritasu miała miejsce pod tą naiwną wypowiedzią:
"I dla tego zawsze wpłacam na CARITAS. Bo jest przynajmniej cicho a robią dobrą robotę."
Owsiak się zgasił, kiedy powiedział ok 27 lat temu: Myśleliśmy, ze to bedzie hucpa, miała być dobra zabawa, a pieniądze przy okazji. A tu proszę rękami innych przez tyle lat życie za darmo. Polacy, wspierajmy szpitale, ale bezpośrednio :)
nigy nie dałem złamanego grosza na WOŚP A na CARITAS jestem b. hojny. Jak jest zbiórka żywności w marketach to fun duję cały wózek. Wolontariusze są zawsze pod wrażeniem. ale ja chcę pozostać anonimowy.
17.22.Wow.A tak na serio ,jak ktoś daje to się nie chwali.
Ten"gentelman" w czerwonych gaciach, popiera feministki walczące o legalną aborcję i zbiera na leczenie dzieci...taki paradoks.
Takie rzeczy tylko w Polsce. Zbiera na dzieci... https://dorzeczy.pl/kraj/170722/owsiak-wywolal-burze-dzieci-beda-zbieraly-na-sprzet-do-aborcji.html
Elegancko. Wpłacę trochę tego co zrobiłem w szarej strefie. Na przekór rządowi.
Znalezione w sieci: https://pbs.twimg.com/media/Es52L9ZXIAElwe7?format=jpg&name=small
Akurat jest za aborcją w pewnych warunkach, dlatego jeszcze mnie zachęciłeś. W tym roku dam 1000zł.
To daj jeszcze jeden, bo jest powód. Jest film na yt jak dzieci na proteście lemparcicy skandowały "hej hej aborcja jest ok" To tak oburzające ale Jerzemu po drodze z lemparciami. Myślę że to zasługuje na drugiego tysiaka.
Mam poglądy takie, że każdy może decydować o swoim losie i sam będzie nosił swoje brzmienie. Co w tym złego? Uważasz, że Ty wiesz lepiej co dla innych jest dobre? No proszę cię.
No to wytłumacz kobietom, które będą musiały nosić martwe dziecko przez kilka miesięcy, że to dla ich dobra i zdrowia psychicznego.
Lekarz który nie terminuje ciąży martwej łamie prawo. Zdrowie matki musi ratować. Nie chce mi się wierzyć że pozwoli nosić martwy płód kilka miesięcy. Żadna kobieta tego nie przeżyje.