Łamie prawo, które jest niejednoznaczne. Mało masz przykładów w mediach (a to pewnie czubek góry lodowej) sprzed ostatnich miesięcy?
tak czy owak. Temat wątku jest inny, a WOŚP ma zawsze moje poparcie. I nie przekonuj mnie na co mam wydawać swoje pieniądze. I tak wbrew mojej woli dokładam do sekty średniowiecznej zwanej kościół
A ty z mrówki całej czy złotego melona trzepiesz kasę 8:15?
Samo to że podszywa się pod kogoś innego swiadczy że jest dnem moralnym.
Pod kogo się podszywa? Był na forum Ciemniak21? To co piłujesz ryja, a dnem moralnym jesteś ty i ciemniak12, potem przeistoczony w ciemniaka13. Mam też radę - na przyszłość zanim użyjesz obcego ci słowa sprawdź, w słowniku jego znaczenie, bo skąd ktoś taki, jak ty może cokolwiek wiedzieć o moralności.
Masz rację. Piszmy, ale najpierw pomyślmy czy to jest poprawne i nie obraźliwe.
Nigdy nie obrażam nikogo jako pierwszy, ale jeśli widzę, że ktoś obraża, to nie muszę czuć się zobowiązany do konwenansów, bo i tak nie zrozumie, co się do niego/niej pisze i będzie trwał/a w przekonaniu, że to on/ona są pokrzywdzeni.
Nie znam lewaka który miałby równo pod sufitem.
Widocznie oni nie chcą ciebie znać, bo ze złodziejami i oszustami nie utrzymują żadnych kontaktów.
30 lat żył O z pieniędzy dzieci wyzbieranych pod kościołami! Jeżeli ktoś chce pomóc szpitalom, to po co 40 proc dla sitwy owsiaka?
Gdyby zbierali tylko pod kościołami, to by się nawet przez miesiąc nie utrzymali.
znów jałowa dyskusja nie chcesz nie dawaj i tyle.
16:57. Nie bardzo jest to takie proste, bo są jakieś zasady współżycia społecznego w każdej dziedzinie życia. Jak byś patrzył na sytuację, że wszyscy w klatce bloku, w którym mieszkasz składają się na jakąś imprezę, a dwóch sąsiadów, nie czując się zobowiązanymi do składki zawsze, jako pierwszych zasiada do stołu i biesiaduje nabierając pełnymi chochlami. Nie ma darmowych obiadów, jak mówi stare przysłowie i krzyworyjców należy odsuwać od stołu biesiadnego, albo zaczną ponosić koszty, jak wszyscy pozostali.
Nie pod wszystkimi kościołami zbierano. Są tacy proboszcze, którzy dbając o swój biznes, przeganiali wolonatariuszy. W naszym mieście takich haniebnych przykładów nie brakuje.
Na WOŚP składają się ludzie na całym świecie, choć nigdy nie skorzystają ze sprzętu medycznego zakupionego ze składek, a w Polsce grupa ludzi mieniących się wielkimi katolikami, zgodnie ze swoim zakłamanym życiem, pluje na Owsiaka i orkiestrowiczów. Na tym zakończę, bo słowa, które przychodzą mi na myśl, aby nazwać takich Faryzeuszy, nie przeszłyby przez cenzurę. Niech im sprawiedliwy los stosownie odpłaci.
Gościu 16:55 skoro Owsiak pluje na kościół to jakim prawem idą pod ten kościół jego wolontariusze? Chyba człowiek honorowy tak nie zachowuje się, tylko ......
Cytując prostackich klasyków trzebaby krzyknąć - wyp....ć!