do fana Owsiaka 17:23. Twojej głupoty komentować się nie da. Wielcy i mniej wielcy Katolicy i inni myślący ludzie chcieliby, aby Owsiak rozliczył się z zebranych przez fundację pieniędzy, także przez lata wpłacanych przez nich. Innych oburza, że Owsiak korzysta z pracy i zapału wielu wolontariuszy, a sam nie jest woluntariuszem. Dzieci zwykle stoją pod kościołami i jakby katolicy im nie dawali datków, to pewnie by tam corocznie nie przychodzili. Obrażasz katolików, a może się okazać, że wpierają potrzebujących w dużo większym wymiarze niż ty. Celowo napisałem "ty" mała literą.
19:45. A ja chciałbym, aby Kościół w Polsce rozliczał się z pieniędzy zebranych w poszczególnych parafiach z datków wiernych za wszelkie czynności religijne, takie jak: pogrzeby, śluby, chrzciny, datków zbieranych po kolędzie. Chciałbym też, aby Kościół w Polsce rozliczał się z otrzymanych dotacji rządowych pochodzących z rządowego Funduszu Kościelnego, który budowany jest z podatków każdego obywatela Polski, bez względu na to, czy jest wierzącym, czy nie. Czekam tak już kilkadziesiąt lat i jak dotąd efektów nie widać. Owsiak co rok rozlicza się co do złotówki, to jak to jest, według ciebie, sprawiedliwie? Wielkim nadużyciem z twojej strony jest też pisanie, że wolontariusze WOŚP "zwykle stoją pod kościołami" i datki wiernych, to główne źródło powodzenie Orkiestry. Zacytuję twoje słowa"Twojej głupoty komentować się nie da". Widać, że jesteś laikiem, nie mającym pojęcia, jak odbywa się lwia część zbiórek i że ma to miejsce przez internet lub podczas imprez finałowych, ale przecież zawsze można udawać wielkiego darczyńcę. Uważam,że dzieci nie powinny być narażane na agresję ze strony niektórych księży i parafian i w ogóle nie powinny zbierać przy kościołach. Damy sobie radę bez waszej wielkiej, katolickiej łaski. Do łez rozbawiłeś mnie przedostatnim zdaniem swojej wypowiedzi. Ojców sukcesu zawsze jest bardzo wielu, a matka porażka zazwyczaj samotna. Podpiąć się pod czyjś sukces najłatwiej, tym bardziej, że nie da się tego sprawdzić. Dlatego mam apel do organizatorów WOŚP w naszym mieście - NIE WYSYŁAJCIE DZIECI Z PUSZKAMI WOŚP POD KOŚCIOŁY. NIE NARAŻAJCIE ICH NA AGRESJĘ ZE STRONY ZŁYCH LUDZI!!!!!
Bujaj się pisowski sprzedawczyku. Powinni wysłać całą drużynę harcerską pod twoją chałupę na wsi po Ostrowcem. Podobno taki jesteś kasiasty, że dajesz nieograniczone datki.
KGB.Powiedz ile razy można to samo pisać pod różnymi wątkami.Jak nie masz argumentów to się po prostu nie odzywaj.Może ktoś pomyśli że ci rozumu przybyło.
No i? Za to co robi to powinien zarabiać ze 3x tyle. Kolesie w państwowych spółkach za nic nie robienie mają więcej, a jak im się noga podwinie to są przesuwani na mniej medialne stanowiska i często bez zmieszania wynagrodzenia, a nawet dostają nagrody. Ty się lepiej zainteresuj ile ksiądz zarabia.
19.45.Nie wiem ile razy można wam mówić że PiS rządzi już 6 lat i gdyby było coś nie tak już by go dawno wsadzili.Ale po co lepiej klepać głupoty i udawać że to nie do was.A poza tym jeżeli nie chcecie dawać to nie dajcie.Ci którzy chcą dawać będą dawali.
16:55 Podaj te liczne przykłady, bo nigdy o nich od nikogo nie słyszałem, a co niedzielę uczestniczę w Mszy Świętej.
PRZEKRETAS NUMER JEDEN NIKT GO NIE SPRAWDZI NIE MA TAKIEJ OPCJI
Nasz rok. I wcale się nie prosiliśmy. Lewactwo to robactwo tej ziemi musi zginąć.
https://www.kontrowersje.net/szczesliwego-nowego-roku-foliarze-to-bedzie-nasz-rok/
PANIE DARIUSZU, PONAWIAM SWÓJ APEL - NIE WYSYŁAJCIE JUTRO DZIECI Z PUSZKAMI POD KOŚCIOŁY. NIE NARAŻAJCIE ICH NA AGRESJĘ ZE STRONY ZŁYCH LUDZI. SPOKOJNIE SAMI UZBIERAMY NA KOLEJNY REKORD. DO ZOBA NA JUTRZEJSZEJ ORKIESTRZE. SIE MA.
"Lewactwo to robactwo tej ziemi musi zginąć"
Wiesz, że za takie hasła możesz chodzić po spacerniaku bez wi-fi?
Nigdy nie wiadomo, kto skraja na ten spacerniak, to nie strasz, bo się........, a i tak cuchnie z twoich wpisów. Tak mnie rozbawiłeś , że coś sobie przypomniałem.
"JA SIĘ NIE BOJĘ BRACI ROJEK
NO, BO JAK SIĘ BRACI BAĆ?
JA W DRODZE IM NIE STOJĘ.
A DLACZEGO MIAŁBYM STAĆ?
RYM CYM CYM"
K.I. Gałczyński - 1949r i Kabaret Olgi Lipińskiej - rok 2003.
Popierasz tezę, że "lewactwo musi zginąć"?
Wam to się we łbach już zdrowo popie....
21:18. O czym ty bredzisz? Kieruj swoje wpisy do właściwych adresatów. Masz pytania, to do tego psychicznie chorego z godz.21:07. SIE MA.