Tak się chwali miasto. Tylko kto będzie tu inwestował?
Ile nowych miejsc pracy przybyło w związku poprzednimi terenami?
Górczyński lał wodę dwie kadencję i jego następca podobnie jak na razie . Ja efektów nie widzę
Wystarczy że rudy utworzył strefę przemysłową przy Bałtowskiej i szczycił się powstaniem nowych zakładów pracy, które oczywiście istniały a zostały jedynie przeniesione w nową lokalizację. Co to miało tam nie być i jak miały tam firmy inwestować. Do tej pory tam nic nie ma i nie będzie. Taka sama sytuacja będzie z terenami wokół huty gdzie już od kilku lat się mówi o nowych inwestorach którzy będą otwierać zakłady i jakoś do dzisiaj ich nie widać.
Od wielu lat chwalą się tymi inwestycjami tylko jakoś ich nie widać.
Nie o inwestycje tu chodzi, których nie ma i nie będzie. Chodzi o to aby ta sama ekipa dalej rządziła i była wybierana w kolejnych wyborach. I wiecie co? Wspaniale to funkcjonuje w tym mieście. Idzie jak po sznurku.
Lanie wody i propaganda , gdzie te inwestycje? gdzie nowe miejsca pracy?
Wilczyński, Górczyński Lakomiec to wszystko pozoranci. Gowno robili robia i będą robić tylko pozory. Mali ludzie bez kompetencji wznoszą wielkie hasła o zmianach, inwestycjach i rozwoju, a prawda jest brutalna i ciągnie się za wami jak smród po wdepnięciu w gowno. Ludzie w pogoni za spokojnym życiem tego nie dostrzega ale ten który jest czujny wyczuje smród na kilometr.
Na zmiany nie liczę, jedynie pragnę sprawiedliwości a taka mam nadzieję was dotknie i to boleśnie za oszukiwanie i mydlenie oczu.
Wam drodzy mieszkańcy życzę pogody ducha, chciałbym napisać nie traćcie nadziei ale byłbym zwykłym populistą jak ci którzy udają że im zależy i rządzą. Więc pogody ducha i z wielkim bólem serca gdyż Ostrówiec jest dla mnie działka nr1 w Polsce, życzę wam aby wasze dzieci jak najszybciej stąd wyjechały.
Prezydent Wilczyński był w Chinach i udało mu się ściągnąć inwestorów. Mamy chińskie sklepy, mamy samochody itp.
Ja wam prezydentów nie wybierałem. Radnych z resztą też.
Kto na nich głosował? ci z urzędów i ich rodziny aby mieć pracę no i emeryci których przekupiono kiełbasą
Na czymś te złote monety wyrosły.
Dlaczego czuły punkt? Przecież on nic sobie z tego nie robi i skończy się rozmyciem sprawy . A tak na marginesie- w Cas..... kupował złoty kran (w kolorze złota )
Ostatnim prezydentem który coś zrobił i po sobie zostawił to Szostak. Wybudował rondo łącząc żabią z mostem i wiaduktem.
13:03
Pań Szostak na swój zwariowany sposób działał ostro, mocno, miał wizję.
Na skyscrapercity (to takie forum o inwestycjach na całym świecie, gdzie temat Ostrowca Swietokrzyskiego padł jak mucha gdyż nic się tu nie dzieje a ostatni post jest chyba z dobudówki galerii Ostrowiec :D ) za kadencji Szostaka nawet lotnisko w okolicach miało powstać, śródmieście miało być przebudowane w klasycznym historycznym stylu. W wizji Szostaka miasto miało być liderem regionu zostawiając z tyłu Skarżysko czy Starachowice, i top topami goniąc Kielce. Nie wiadomo co by z tego wyszło, ale później nastała era złotoustych i złotowłosych. Resztę historii już znacie, ciekawe kto postawi kropkę po słowie koniec