Jak mają pracować zdalnie to niech pracują zdalnie. Wypożyczą sprzęt ze szkoły i tyle. Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Co ty? z pisu?
Szkoły nie mają sprzętu. To Polska.
Która szkoła w Ostrowcu nie ma sprzętu?
Nie mam nic wspólnego z pis, wytykam tylko bzdury, pracując w szkole też pracujesz zdalnie z uczniami.
Każda szkoła w Ostrowcu została w ostatnich latach doposażona w sprzęt i ma internet. Przyjeżdżając do szkoły nauczyciel ma więcej możliwości podczas zajęć. Przygotowując lekcje na komputer nauczyciel może sobie część materiału zapisać i wykorzystać w przyszłości w razie podobnych problemów.
"lekcje na komputer" :) Teraz mnie Jarosławie rozbawiłeś.
Ale ogólnie to masz rację, bo w sumie można i pracować ze szkoły. Problem tylko taki, że te szkoły nie są do tego przystosowane, bo to Polska. Tu się nie da. Znając życie to komputery są w sali informatycznej i nie są mobilne, a więc nauczyciele musieliby siedzieć koło siebie, co się wyklucza z zarządzeniami ministerstwa zdrowia. I tutaj pies pogrzebany i dowód dlaczego, twój plan nie może się udać.
Szkoły mają stacjonarne i laptopy, wedle mojej córki jest w ich szkole jest około 120 laptopów a w szkole jest wifi.
To czemu tych laptopów im po prostu nie wypożyczą? co to za filozofia?
Bo większość ma własne? ciekawe ilu nauczycieli znajdziesz bez własnego laptopa i telefonu?
To jak mają własne i na nich pracują to powinni dostawać dodatek do pensji na amortyzacje sprzętu. Jeśli nie dostają to nie widzę problemu, aby wypłacić im dodatki.
20:26 jedyny służbowy telefon nauczyciela to ten oficjalny nr telefonu szkoły
Gdzie tam pisze że służbowy? idąc tym tropem zostawiasz go jak w wielu firmach w szafce przed rozpoczęciem pracy?
Ja zostawiałem telefon firmowy w firmie jak wychodziłem, żeby do mnie nie dzwonili po pracy :D
20:39 jak nauczyciel ma telefon, to jest to jego własny. Służbowych nie dają.
120 laptopów?
W której szkole jest 120 laptopów? Chętnie się dowiem
Zadaj pytanie do dyrekcji szkół.
20:13 w której szkole Twoja córka jest dyrektorką?
Kodeks pracy nie pozwala jej pracować, w czym macie problem? idźcie do Gazety Ostrowieckiej, Radia Ostrowiec, Na Ostro i niech zadadzą pytanie dyrektorom szkół jakim sprzętem dysponują, bo nauczyciele muszą pożyczać sprzęt od rodziny żeby móc pracować :P