Tyle, a może i więcej gospodarstw zostanie wyburzonych w pasie inwestycji "duża obwodnica Ostrowca". Już w 2014 RDOŚ Kielce przewidział protesty. I będą, bo wszystko jest robione nie tak, jak trzeba.
Ty ekspercie od siedmiu boleści zrobiłbyś inaczej ale jeszcze długo musisz się uczyć. Jak mają wybudować jakąkolwiek drogę czy obwodnicę bez uprzątnięcia /przygotowania/ terenu?
Oczywiście że mogą budować , pierwotnie planowaną trasą omijającą zabudowania. Zasłaniają się nagle dobrem kilku drzewek ,nikt nie liczy się ze zdaniem mieszkańców . W ramach przypomnienia Szyszko bezkarnie mógł wycinać puszczę Białowieską , ponad milion drzew, Przekop Mierzei wiślanej też nie wpływał na degradację środowiska i przekazanie obszaru Świętokrzyskiego parku narodowego zakonnikom na budowę hotelu jest możliwe. Dziwi tylko wszystkich mieszkańców czemu nie da się wyciąć kilku drzew pod obwodnicę , tylko trzeba burzyć kilkadziesiąt domów.
Pierwotnie zaplanowana trasa , to kopia trasy z lat 70tych rujnująca całkowicie obszar Natura 2000 . Na ten obszar Polska brała przez długie lata pieniążki . Będąc dokładnym , to w każdym z wariantów są wyburzenia domów .
A niech burza tylko muszą po milion za dom zaplacić inaczej wypad
za te budyXD? dostana i tak pewnie wiecej niz te rudery warte.
2022-11-15, 12:11Dobrze mu napisałeś.On by tak zrobił by wszystkim było dobrze,a mówią że jeszcze się taki nie urodził by wszystkim dogodził.
Pewnie masz satysfakcję opozycyjny głupkowaty trollu.
A ja jestem zadowolony. Kupie mieszkanie w miescie czesc zabierze komornik za alimenty. Zyc nie umierac
Nie każdy chce mieszkać w mieście , i nie każdy jest patusem
Do 12:12 pokaż swą mądrość inteligencie .
Alimenciarz dzieciorob -taki to pożyje, wysłałbym to towarzystwo do najcięższych prac w najgorszych warunkach
Im więcej dzieci tym więcej klientów..biznes się kręci.. ciężko trolu zrozumieć
Kto wydawal WZ na budowe domow kolo planowanej drogi? A teraz sie mowi, ze po co droga. Najlepiej zamknac zascianek. Nawet jednej jezdnia nie budowac, po co budowac w calej Polsce byle tutaj wies byla spokojna.
Wywalić stare budy. Będzie luzniej
Naczelna w ostrowieckim radyjku już temat lamentów mieszkańców dziś podłapała, bo to przecież PIS-owska obwodnica, to trzeba na...... ć. Mam odruchy wymiotne.
18.56 to po uj sluchasz? przelacz na rekord
Twoja pójdzie na początek a ty pod most.