Wtedy każdy większy zabieg czy leczenie choroby przewlekłej oznaczałoby wyrok śmierci gościu 11:42.
11:42, takich bzdur dawno nie czytałem. Osobodoba w szpitalu bez ubezpieczenia kosztuje od ok 300 do ponad 3000zl netto, zależy od oddziału. W tej cenie nie ma kosztów leków, sprzętu jednorazowego, wysokocenionegi, implantów i procedur. Do tego dodaj kilka wizyt prywatnych, leki bez refundacji. Policz składki które odprowadziles przez powiedzmy 20 lat i oblicz sobie na ile dni leczenia szpitalnego ci wystarczy. Pomysłu składek emerytalnych w twoim wykonaniu, nawet nie warto komentować.
Emerytura nie zależy od składek gdyby tak było żaden policjant, strażak, wojskowy czy sam Jarek nie mieliby emerytur.
Acha. A o sędziach nie zapomniałeś?
Sędziowie nie przechodzą na emeryturę :P ale oni tez nie podlegają składkom.
Stan spoczynku, emerytura - jeden pies.
Tylko że rozmydlasz temat bez odniesienia się do meritum. Dalsza dyskusja traci więc sens
Kurcze sam zacząłeś a jak ci wytknąć błąd, to płaczesz i mówisz by nie rozmydlać :P
mylisz sie, emerytura zależy od tego ile ryży zajebał
Król ZUS sprawiedliwy jest zaś pewien kawaler z źoliborza bezdzietny ma jakieś 6000 tys.
Jest pewien rudy frajer co sprzedał wszystko i uciekł do niemiec.
Ale oni wiedzą jakie brac emerytury i ile tysięcy zarabiac,biblioteka,itp
Dlaczego osoba która przepracowala 5 lat i osoba która przepracowała 40 lat dostaja prawie taka sama emeryture ??
Czy wysokosc emerytury nie powinna zalezec od lat pracy ??
Gdzie tu sprawiedliwosc??
powinna ale nie zależy. Znam konkretny przypadek gdzie jedna kobieta pracowała 30 lat, druga 15 na takim samym stanowisku i zarabiały podobnie. Ta pierwsza ma tylko o 50 zł większą emeryturę. Ta druga przepracowała te 15 lat tuż przed emeryturą. Przyczyną jest to że w latach 90, 2000 były bardzo małe zarobki, wiec i składki od tego mikroskopijne, więc lata pracy są dużo większe ale nie przekłada się to na wyższą emeryturę
A Jarus 0 dzieci I dziesiat tysiecy emeryturki! Kocham Pis!
Ja przepracowalam tylko10 lat I tez mam
1200 zl! Sorry,ale to nie moja wina!