Polacy /skarb państwa/ mają 49,9 procent akcji Orlenu. Pozostałą część sprzedali komuchy z SLD i obecnego PO.
Sprzedali też PZU, PKO BP, PKO SA, elektrownie ......... wszystko co najlepsze. Kwachu nie nadążył zmieniać zegarków. Niektóre firmy odkupił PIS.
I dlatego PiSu tak boją się szkopy bo im uciekamy..aha i szparagów nie będzie kto miał kopać ..do tego wolne niedziele i mafia nie może kabzy z nas wyciągnąć/doić a tak fajnie mieli a ty zonk nawet Biden ich olał i nie przyjechał do Berlina od swoich wyborów
Prawda gościu 16:40. Rząd PIS zrepolonizował około 500 firm w ciagu tych 7 lat. Wykonał ogromną pracę dla Polski i Polaków.
I to boli antypolaków i konfidentów 22:49. Tak jak Ukraina ma takich skurwieli u siebie, tak ma i Polska. Rozbiory i okupacja niemiecka, potem sowiecka zrobiły swoje. Ostrowiec jest tego dobrym przykładem. To forum też.
Szkoda, że połowa tych firm już nie istnieje :D
Porostu kupwali ropę od ruskich po 75 usd za baryłkę w 2022 gdzie na giełdach była po nawet 120. A ceny paliw były jak to jeden ekspert w radiu powiedział wysokie z powodu sytuacji związanej z wojną. Takie normalne łupienie Polaków przes PiS.
A teraz policzcie :
ZO=PS−(KT+KO+KS)
ZO - zysk operacyjny
PS - przychód ze sprzedaży
KT - koszty sprzedanych towarów
KO - koszty ogólne i administracyjne
KS - koszty sprzedaży
I podajcie ile i gdzie zł. trafiło z 44 ..................
Wtedy będzie uczciwie, a nie chwytnie.
Ale przecież od jakiegoś czasu na orlebie wciskali ulotki, że narodowy gigant energetyczny od dawna nie sprowadza ropy. Dlaczego kłamali i rozpowszechniali kłamstwa?
Co za bzdury piszesz? Orlen sprowadza i przetwarza ropę naftową.
11.54
Tak, ale wreszcie nie ma rosyjskiej, od paru dni. Też były wpisy dlaczego finansujemy zbrodnie? Była umowa, zerwanie kosztuje zbyt dużo, rozwiązali sami i problemu brak. Na wszystko potrzebne są, czas i dyplomacja, dajmy im to. Pośpiech..............
Szkoda tylko, że to ruskie zdecydowały, że nie ma ruskiej ropy w Polsce, a nie orlen, który twierdził już od kilku miesięcy, że jej nie sprowadza. No ale to pisowski orlen. Tam nie ma miejsca na prawdę.
Jakie bzdury? Chce mi powiedzieć, że orlen nie rozdawał ulotek w których chwalił się, że nie sprawdza ropy od ruskich? Niezłe fikołki robicie, trolle.
Cyt.
"Fakty o połączeniu Orlenu i Lotosu:
Bezpieczne dostawy ropy i koniec uzależnienia od rosyjskiego surowca."
Problem tylko taki, że ulotki rozdawali zanim ruski zakręciły kurek.
Kto tutaj kłamie?
,, Cyt.
Fakty o połączeniu Orlenu i Lotosu:
Bezpieczne dostawy ropy i koniec uzależnienia od rosyjskiego surowca."
Problem tylko taki, że ulotki rozdawali zanim ruski zakręciły kurek.
Kto tutaj kłamie?"
Nie ma danych o jaką wielkość chodzi, w tym przypadku chodziło o 90%. Można więc było twierdzić, że uzależnienia brak. Te 10% było marginalne, zabezpieczone umową i karami, które byłyby dodkliwe. Rozwiązało się samo. Uważam, że nawet Ty pisząc tendencyjnie też nie mijasz się z prawdą. Nie wiemy wszystkiego, nie jesteśmy politykami, ani fachowcami, czy ekonomistami, stąd dowolna interpretacja Masz rację teraz już jest brak uzależnienia na 100% a było na 90%. O pieniądzach mówi lektor (tak jak my), dżentelmeni (władza i Rząd), podają ogólnie. Jest biały wywiad i 90% tajnych informacji podawanych jest publicznie, czasami dla deinformacji obcych wywiadów. Kiedyś np ilość stanu armii (lata 60) były tajne. Oficer polityczny na zajęciach zapytany odpowiedział : tajemnica wojskowa, ale wyciągnął gazetę angielsko - jezyczną i przetłumaczyl..........,liczy 540 tys. Dlatego nie traktuj tego literalnie, lecz bierz poprawkę na swoją mądrość i ludzką głupotę(cheć bycia mądrzejszym niż są).
13.56
Ja to wiem, nie muszę. Pokazuje mechanizm jak to działa dlatego :
,, Nie traktuj tego literalnie, lecz bierz poprawkę na swoją mądrość i ludzką głupotę(cheć bycia mądrzejszym niż są)."
14:00 Nie udawaj mądrzejszego niż jesteś. Rozróżniasz czas dokonany w zdaniu? Przeczytaj jeszcze raz co jest napisane w ulotce.
Może wtedy wbijesz się wyżej niż swoje niskopienne myśli.
14.04
Masz rację, jestem niskopienny i nie predentuję wyżej. Tamto było źle, teraz jest dobrze. Poprawiono. Wzbudzasz mój podziw dla siebie. Szacunek i przepraszam. Aha, ulotki nie widziałem, ani czytałem. Skoro była to prawda.