Czy dojdziemy do 10 fali. Czy ludzie zaczną mieć zamiast w "płucach to w dupie" tego wirusa?
Taki Izrael ponad 60 % zaszczepionych, a dzienne zachorowania po 12 tys.
https://www.tvp.info/55523747/koronawirus-piata-fala-w-izraelu-wladze-ostrzegaja-przed-wariantem-delta-covid-19
To się nigdy nie skończy. Po prostu trzeba żyć normalnie i liczyć, że się nie zachoruje, ewentualnie łagodnie przejdzie. Żadne szczepionki tu nie pomogą, chyba że koncernom kasę zarobić.
Posłuchaj co mówią lekarze z Izraela.Chorują ci nie szczepieni.A poza tym wirus się mutuje i to raczej normalne.
Posłuchałem i jedyna różnica to jest, że 3x więcej osób trafia do szpitala w stosunku do tych zaszczepionych. Co tak naprawdę nie jest aż tak bardzo przytłaczającą liczbą w stosunku do tego co cały czas trąbili. Wirus jak wirus. Zawsze będzie mutować, ale skoro nie poradziliśmy sobie jako ludzkość z wirusem grypy to i z tym też. Także odwołać ograniczenia, lockdowny i żyć normalnie.
Racja. Chorują i zaszczepienie i niezaszczepiani.
15.36.
No tak.Masz rację.Po co się szczepić.Lepiej umieramy na potęgę, jak w średniowieczu.Tam ludzie się nie szczepili i ludzkość przeżyła.Ciekawe dlaczego?Otóż gdy znaleziono ognisko choroby, to taka wieś czy miasto było zamykane aż choroba zabije wszystkich.Taki lockdown.
18.33 to po co szczepiles dzieci zaraz po urodzeniu?
Na grypę też się szzzepisz? I pomaga? Co roku?
"szczepię się co roku na grypę i od lat nawet się nie przeziębiłem"
toś dojebał :D
Kultura adekwatna do wiedzy dyskutanta.
Ja natomiast się nie szczepię na grypę i nie chorowałem na nią już z piętnaście lat 12:14. Uważam więc że brak szczepienia też mi pomaga.
No widzisz Misiek ?
Ja też mam już trochę lat, nigdy się NIE szczepiłem na grypę i tez nie pamiętam kiedy się przeziębiłem. Więc chyba szczepionka zbędna. A też jestem dosyć aktywny i nigdy nie chodziłem ciepło ubrany.
Co więcej - mieszkałem z cały czas z domownikiem, który przeszedł kowid, potem przez kilka dni rozmawiałem twarzą w twarz z osobą, która w tym samym czasie miała potwierdzonego kowida i... ja się też nie zaraziłem. Więc po co mi szpryca ?
17.10 ale mogles zarazic kilkanascie innych osob z ktorych czesc mogła umrzec