Nauczycielkom przedszkoli powinni dać. To one teraz pracują a dzieci wirusa roznoszą.
Nauczycielki przedszkoli od zawsze pomijani a najwięcej pracują.Tu dopiero jest harówa, a nie jak w szkole,45minut lekcja i przerwa,mniej godzin pracy niż w przedszkolu i dłuższy urlop wakacyjny niż w przedszkolu,dzieci usadzone w ławkach itp.
Do zajmowania się dziećmi w przedszkolu nie potrzeba studiów magisterskich. Dawniej panie w przedszkolu były co najwyżej po liceum pedagogicznym, teraz wystarczyłby licencjat i przede wszystkim podejście do dzieci, sympatyczna osobowość i dużo energii, której praca z małymi dziećmi wymaga. Praca w szkole średniej, przygotowanie uczniów do matury rozszerzonej to praktycznie inny zawód od nauczyciela przedszkola, inne wymagania i inny zakres obowiązków.
Nauczyciele przedszkola mają studia wyższe i kilka podyplomówek skończonych.
Dokładnie. Dlaczego 500 skoro każdy z nauczycieli musiał wydać co najmniej 2000zł na komputer i co miesiąc 100zł internet z pakietem wystarczającym by realizować zdalną edukację.
To jakaś popierdółka nie zwrot wydatków.
To nauczyciele nie mieli komputerów i internetu przed pandemią?
a b0mbelki nie miały komputerów przed pandemią, że nagle był ryk madek, że potrzebują?
Z pewnością nie mieli szybkiego internetu do transmisji video z nieograniczonym transferem.
Kilkadziesiąt lekcji miesięcznie to najwyższe pakiety.
To kosztuje.
Co to za internet po 100 zł?
Ile MB potrzeba na przeprowadzenie jednej lekcji on-line (z kamerką)?
Nie wierzę że ktoś jest nauczycielem i nie ma stałego internetu a jak nie ma niech uda się do szkoły i tam prowadzi lekcję. Będzie miał internet i komputer w czym problem?
To w co wierzysz lub nie jest kwestią Twojej wiary.
Zapytałam, bo nie wiem ile potrzeba na taką lekcję. Nie chciałam zakładać kolejnego wątku. Może ktoś odpowie.
:)
Gdzie te szkoły z internetem i komputerami?
Dobry żart. Zapytaj swoje dzieci.
Na wsi mieszkasz i nie ma tam internetu? w której szkole na terenie Ostrowca nie ma internetu? w szkole gdzie chodzi córka wypożyczano laptopy ale dali sobie spokój jak panie mlaskały, że nie są nowe i nie dają w pakiecie internetu.
20:13 córka wie, że panie mlaskały? Ona laptopy wydawała?