Ty zaspany a wiesz ze Twoje Pokolenie mialo prace po zawodowce i technikum.Jesli ktos mial technikum ekonomiczne to juz w biurze siedzial i cieplunia posadke grzal.To po pierwsze a po drugie to na 3 dzieci brales rodzinne za to ze sobie pracowales i to z automatu a zadne zaswiadczenia nie byly ci potrzebne i nie chrzan bo mnie tez szkag trafia ze za twoich czasow wszyscy mieli prace a teraz mlodzi ludzie musza o nia zebrac no chyba ze maja plecy.
Ta zaspany za darmo na wczasy i kolonie z dziecmi pewnie jezdzil bo zaklad pracy mu sponsorowal.A teraz kto ci zasponsoruje?Czlowieku nie porownuj lat 80-90 do tych.Mikolaje i zabawy za darmo,wczasy pod grusza za darmo,w tamtych czasach pracownik byl ceniony a nie gnojony.Kazdy mogl godnie wychowywac dzieci bo byly ku temu warunki a teraz co masz??
Ale kiedyś ten po technikum umiał więcej niż dziś z tytułem mgr. Mamy w pracy taką jedną absolwentkę wyższej uczelni. Nie potrafii przeliczyć waluty aby fakture wystawić do Niemiec. A jak wystawiła lust przewozowy to pół Europy na nogi było postawione.
Lepsza zawodowa szkoła z dobrym fachem niż studia i bezrobocie. Moja znajoma po szkole zawodowj zarabia szyciem w domu na czysto 5 tys. A ja dwa fakultety, podyplomówka zarabiam 1800 zł. Gdybym dziś miała zaczynać edukację, wybrałabym szkołę z dobrym zawodem. Fryzjer, krawcowa etc.
Podziekuj komuchom bo na zschodzie sytuacja jest odwrotna
Zawodówkę zawsze możesz zrobić... Ja też mam dwa fakultety i podyplomówkę... Ale po tych studiach tutaj to pracy nie znalazłem (tzn mogłem iść tyrać za minimalną). Zrobiłem kursy zawodowe i pracuję jako zwykły fizol ale za znośne pieniądze. Cóż - łatwiej jest zrobić kursy ZDZ niż skończyć studia ale lepsza kasa po ZDZ - przynajmniej tutaj w Ostrowcu.
a najlepiej to pod latarnią
Ale żeby być krawcową, fryzjerem, malarzem trzeba mieć talent a skończyć studia każdy może. Fryzjer, żeby zarobić musi mieć wyobraźnię, byle jakich jest mnóstwo i ledwie ciągną. Krawiec też niestety ale musi mieć dryg i umieć coś. Taka prawda, że więcej często Ci po zawodówce potrafią.
Ja nie zazdroszczę ale dużo teraz takich osób to się widzi nauczonych wygód jedzenie gotowe jak chłop nie może wyrobić to rozwód i brać alimenty zaraz samotna i po zasiłki dawniej mimo że była praca ale też było ciężko nie były duże zarobki i dwoje pracowało i była zgoda a np na wsi wygód nie było
Zaspany a może jakieś znaki interpunkcyjne zastosuj? Ciurkiem piszesz jak drugoklasista.
W Ostrowcu to jakos pozno wyplacaja te pieniadze ale wszyscy mamy decyzje do sierpnia to ciekawe kiedy bedzie trzeba skladac tak jak o rodzinne we wrzesniu?
Do 30 września mam decyzję i tak trzeba złożyć jeśli chce się mieć ciągłość.
Mam i jutro na imprezę idę do regasy haha
no bierzecie pińcet i dzieci nie robicie, nasze miasto się wyludnia,do roboty, robić dzieciaki po 5 albo i 6 sztuk, po to jest program pińcet plus, co tylko kasa na pierdoły, na fryzjera wycieczki piwecko winecko,
mam dziś z gminy bodzechów
W dniu wypłacania 500+ prosimy Straż Miejską o liczniejsze patrole w okolicach sklepów monopolowych (całodobowych). To co sie czasami dzieje przechodzi ludzkie pojęcie.