Program który miał pomagać nie pomaga, a program który pomagał został zlikwidowany.
Nie działa ? Nie zgodzę się z tym. Sam znam przynajmniej kilka par, które zdecydowały się na dziecko dzięki temu programowi. Ty oczywiście nieudaczniku raczej do takich nie należysz, wiecznie Ci mało.
Poza tym, dzięki 500 plus poprawił się byt wielu rodzin, to też ważne. Narzekaczom mówimy NIE.
Statystyki mówią co innego wstecznik psychofanie.
Statystycznie, gdy wychodzę z psem na spacer to razem mamy po trzy nogi ;)
Czyli w sprawie dzietności Polaków statystyka się sprawdza. Program nie działa i tyle.
Lepsza satystyka niż anegdoty forumowych trolli. A ja znam dziesięć rodzin z których nikt nie pracuje i wszystkie żyją na zasiłku. I tak możemy się wymieniać anegdotami w nieskończoność i nie dojść do niczego konstruktywnego.
Boże, jakim trzeba być skrajnie nieodpowiedzialnym, aby decydować się na dziecka dlatego tylko, że dają 500+. O czym Ty piszesz człowieku - 15:12? Nie wstyd Ci za siebie i za tych Twoich znajomych? Dziecka się nie kupuje za ochłapy, które powinno być owocem dojrzałości, chęci i miłości dwojga ludzi, a nie przekupstwem finansowym. Wygląda na to, że naród zidiociał i schodzi na psy i nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak Ci rodzice powiedzą kiedyś swojemu dziecku, że urodziło się nie dlatego, że bardzo go pragnęli, tylko, że dali im 500+.
Nic nie zrozumiałeś 15:38, w Twoim przypadku najlepiej nie decydować się w ogóle, tak jak forumowyidiota. Nikt dziecka nie kupuje. Program zapewnia jedynie jako takie poczucie bezpieczeństwa bo nikt z nas nie zna swojej przyszłości. Ludzie, którzy krytykują ten program muszą być albo idiotami, albo zazdrośnikami. W innych krajach te programy są normalnością i nikomu do głowy nie przyjdzie ich wyśmiewać. Co ten postkomunizm zrobił z ludzi ?
Z pierwszym się zgadzam, z drugim też. Nie należy finansować takich zabiegów jak invitro - jeśli kogoś nie stać na takową procedurę medyczną to jak go będzie stać na dziecko?
Do 15.38 nie masz pojęcia co piszesz,
Cena invitro to 25 - 30 tyś zł. Jednorazowo. Za pierwszym razem minimalne szanse powodzenia. Każda następna to koszt około 10-15 tyś.
A i to zależy.
16:00 - ja nie pisałam o in vitro, tylko o tym, że ludzie decydują się na dziecko, bo dają 500+