Takie gratisy tylko dla osób pracujących, 500 nie jest od tego żebyście się z niego utrzymywali!! Jak jestem w szkole i słyszę ,że madeczke jedną z drugą nie stać na zajęcia dodatkowe dla dzieci to mnie szlag trafia!!! Od tego macie te pińcet żeby dla dziecka było!!! A nie na zachcianki
no tak a jedzenie za co kupi? a to 500 to myślicie że to ogrom pieniędzy? kropla w morzu
Nie ma to jak się wymądrzać... Bardzo chętnie oddam Ci mojego męża wypłatę, mój macierzyński i te ogromne 500 plus, zobaczymy czy tak łatwo z tego wszystkiego będzie Ci utrzymać rodzinę 2+3+ pies i kot. Zobaczysz ile wtedy kosztuje życie, opłaty co miesiąc, zajęcia dodatkowe dzieci, utrzymanie auta, a już nie wspomnę że przy takiej rodzinie zawsze jest "coś" tzw nieprzewidziany wydadek, choroba wtedy będziemy mogli porozmawiać
Nie mówię,że 500 jest źle ,ale przeznaczane mądrze na dzieci i ich potrzeby,a nie dla matek żeby się utrzymywać zamiast wziąć się w garść i iść do normalnej pracy.
Nie mówię,że 500 jest źle ,ale przeznaczane mądrze na dzieci i ich potrzeby,a nie dla matek żeby się utrzymywać zamiast wziąć się w garść i iść do normalnej pracy.
Często są sytuację, że mama nie ma z kim zostawić dziecka, ponieważ nie posiada bliskiej Jej osoby, która mogłaby się zaopiekować Malenstwem. Poza tym co jest lepszego dla dziecka, aniżeli opieka mamy. Każdy z nas jest inny, przez co innego przeszedł w życiu, ma inną sytuację... Dla jednej kobiety wybawieniem jest pójściem do pracy, inna będzie spełniona jako pelnoetatowa mama, nie nam to oceniać. Jedynie należy ubolewać nad sytuacją, gdy rodzinę wydają pieniądze przeznaczone dla dziecka na alkohol. Wtedy jest nieszczęście.
Jak się nie ma pieniędzy na jedzenie, mieszkanie to się dzieci nie robi
jezu ludzie jedno pytanie i taki szum, prace to chętnie nie jedna matka by wzieła 3.500 tys co m-c umowa pierwsza na rok ,zalezy tez w jakim jest wieku i jak ma grupe to pewnie pójdzie na pół etatu za bo takich chcą , więc nie robcie halo wiadomo że w óstrowcu jest bezrobocie a dla kobiet trudno o prace żeby godnie żyć a dzieci to przyszłość i ponoć mało się rodzi w polsce tak gdzieś słyszałam :)
Musimy wszyscy głosować na p.Dudę to jedyny człowiek wyrozumiały dla nas kobiet.
ciekawe jak zarobi 1.500 i ma 500 plus i dziecko w przedszkolu ciekawe ile wyniesie oplata i ile jej zostanie z tego pińcet oplaci prąd gaz mieszkanie ulala i na bahama pewnie zostanie na wakacje
Lemingi tego nie rozumieją. Myślą, że to majątek ;)
Najniższa krajowa to bodajże prawie 1900, jeśli jest drugi rodzic kolejne 1900, nie róbcie z siebie nieudaczników... Że bez pińcetki żyć się nie da :) moj syn chodził do przedszkola opłata to max 200 zl( godziny + żywienie), więc proszę Cie, przy planowaniu budżetu wszystko się da, jeśli madeczki nie wydawałyby na siebie kasy to by dzieci mialy