Zaraz maDki powiedza ze do pracy nie pojdzie bo wyzysk, po zawodówkach chcialy by brac pensje prezesa.
A czemu nikt nie pyta, kiedy bony a są już takie wydawane zamiast 500+.
Bony może i są dla patologii. Normalni ludzie dostają pieniądze na konto gościu 17:08.
Pitolisz 15:51 jak potłuczony. Oczywiście, że wszystko się da ale trzeba czasem oszczędzać, kosztem dziecka. Dzięki 500 + jest łatwiej. Każda normalna rodzina dobrze o tym wie. No chyba, że ktoś zarabia miliony, wtedy mu obojętne.
Gościu 19:55 jak żeś żył bez pińcet, skoro kosztem dzieci nawet z takim dodatkiem musisz oszczędzać. Gdybym miała się utrzymywać z tych pieniędzy chyba bym się do Kamiennej rzuciła :)
Z jednej strony piszesz, że z 500 plus nie da się utrzymać, z drugiej twierdzisz, że korzystając z tych pieniędzy nie trzeba oszczędzać. Zdecyduj się wreszcie. Uwierz, przy minimalnej pensji te pieniądze pomagają ale nie sprawią, że można być rozrzutnym. Niestety, oszczędzać trzeba nadal, choć można pozwolić sobie choćby na zabranie dzieci na wakacje, co wcześniej nie było możliwe. Twój komentarz jest krzywdzący a zarazem niespójny i nielogiczny.
https://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL/201608/1470600468_by_kibic17.jpg?1470600468
Hmmm czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeśli już o oszczędzaniu mówisz to jedyne jakie mi do głowy przychodzi to oszczędzanie tych pieniędzy na start dla dziecka:)
Chyba Tobie się kłania skoro nadal nie rozumiesz. Pieniądze mają pomóc rodzinom. Jeśli ktoś mało zarabia to i tak musi oszczędzać, nawet pobierając 500 +, czy to tak trudno zrozumieć ? Jest łatwiej ale do ideału wciąż daleko. Jak to mówią, syty głodnego nigdy nie zrozumie. Nie ośmieszaj się już.
Właśnie ,że rozumiem doskonale, wychowuje dziecko sama i sama daje rade że wszystkim. Dla chcącego nic trudnego i jakoś da się żyć bez pińcet. Raczej Ty się nie ośmieszaj, mało zarabiasz to idź się dokształcić, zmień pracę, zrób coś ze swoim życiem,a nie siedzisz na forum i płaczesz ,że musisz oszczędzać z pieniędzy dziecka. Nienawidze takiego gadania jak mi źle i niedobrze, ale żeby coś zmienić to już nie taki do przodu, bo po co. Niech zabiorą w końcu te dotacje dla patusów.
Nie mów do mnie jak były prezydent. W Ostrowcu nie liczy się wykształcenie tylko znajomości. Piszesz bzdury i tyle.