Tak wypowiedziała się dzisiaj wicepremier i minister rozwoju Jadwiga Emilewicz. Śmiechu warte, szczególnie w przypadku tych co zarabiają krocie, mają w portfelu dużo i taak naprawdę nie potrzebowali wsparcia od państwa. A rząd PIS bez zastanowienia dał wszystkim jak leci i pogłębia dziurę budżetową jak ta lala. Są też tacy co wydają te pieniądze na wszystko tylko nie na dzieci i jak zaczęło się zdalne nauczanie, to powstało wielkie halo, że dzieci nie mają podstawowego narzędzia do nauki. Trzeba powiedzieć jasno, że 500 plus to program dzięki któremu PiS wygrał wybory a teraz ciąży i będzie ciążył na portfelu każdego Polaka. Szkoda tylko ze za płytkie myślenie PiS, w kolejnych latach będzie tylko gorzej.
Niech wreszcie polskie Mikołaje to sobie uświadomią, że "nie ma obiadu za darmo". Dobrze byłoby gdyby pani przejechała się po kraju, a zobaczyłaby ubóstwo i to w pełnym wydaniu, no chyba że za biurka lepiej widać, bo sami emeryci w tej chwili to ubóstwo w najczystszym wydaniu.
Powinny być odpisy co roku, pracujesz to odpisujesz w zależności ile dzieci masz i to byłoby sprawiedliwe.
Dawanie 500+ dla bogatych to nie tylko rozrzutność ale i niemoralne i mało wychowawcze. Na te 500+ pracuje cale polskie społeczeństwo, któremu wyprowadza się pieniądze z portfeli przy pomocy wysokich cen towarów ,szczególnie żywności …
To głupota i brak gospodarności płacić po 500 złotych milionerom, bogaczom na dziecko. robią to tylko po to żeby utrzymać władzę. Nie ma na leczenie poważnie chorych dzieci, Ludzie niejednokrotnie się składają, emerytom jako waloryzację rzuca się 80 czy 90 złotych co jest kpina przy obecnym wzroście cen i opłat i kosztów lekarstw. To nie jest rząd prospołeczny to jest rząd samolubny dbający tylko o swoje stołki, wstyd.
Ten program to łapówka która pozwoliła jedynie słusznej opcji politycznej utrzymać się przy władzy. Żałosne.
"Nic nie może przecież wiecznie trwać, co zesłał los trzeba będzie stracić..." Poczekamy chwilę...
Od wprowadzenia 500 plus spożycie alkoholu w Polsce wzrosło! Ubóstwo jak było tak jest dalej! - "Za "komuny" która ponoć rozpijała społeczeństwo statystyczny Polak wypijał 4 litry alkoholu rocznie, dzięki mądremu programowi 500+ w chwili obecnej spożycie wzrosło do 11 litrów na głowę". Natomiast jak wynika danych GUS, że o ile jeszcze w roku 2015 statystyczny Polak wypijał rocznie 80,7 l piwa wytwarzanego ze słodu, to w roku 2018 było to już 98,5 l na osobę.
Gdyby nie ten "milioner" to by nie mieli Ci z czego wypłacić. Najlepiej żeby ten "milioner" się zrzekł i dał tobie byś miał/a 1000 plus.
A kto doprowadził do tych wysokich cen żywności
Właśnie program 500 + nadmiar pieniądza na rynku i ceny do góry
A 500 to jest na dziecko jego wychowanie przyszłe studia itd a nie twoja bieżąca konsumpcja
Jak nie płacisz podatków to czemu płacącym rodzicom chcesz zabrać na ich dzieci gorsze są czy ich kosztem chcesz 1000+
Jeżeli więcej zarabiają to pomyśl dlaczego i zrób co z sobą
Piszesz bzdury 15:25. Nie wiem czy zauważyłeś ale zarobki też wzrosły. Ceny nigdy nie spadały, zawsze, odkąd tylko pamięta, szły do góry. Widać, że nie masz dzieci. Te pieniądze mają poprawić ogólną sytuację rodzin. Nie każdy zarabia miliony. Jeśli komuś zbywa, może odkładać pieniądze na inny czas, ale większość tak niestety nie ma i mieć nie będzie, mimo, iż ciężko pracuje. Nie opowiadaj więc tu dyrdymał, nie praw morałów i przede wszystkim nie mów innym, co mają robić z pieniędzmi zazdrośniku.
To niech inni nie wyciągają rąk po nieswoje, wtedy możemy zamilknąć, WY chytre istoty.
To inni mi zazdroszczą ale tylko dlatego że ja pracuję bo mi się chce i taki przykład dzieciom daję że aby coś mieć trzeba się uczyć i znaleźć dobrą pracę a nie marudzić że mi się należy
Poczytaj powyżej na co w dużej mierze idą te pieniądze
Uważam że minister emilewicz ma racje zamiana na bony z wykazem na co możesz to wydać
Jestem za 14.53
W ten sposób ktoś, kto akurat stracił pracę byłby pokrzywdzony a program nie spełniałby swojej roli.
Nie rozumiem, dlaczego Ci wszyscy zazdrośnicy czepiają się 500 plus, które nie jest niczym złym a nie przeszkadza im to, że trzeba płacić na więźniów (i to nie mało), na partie polityczne itd. Tego nie widzicie ? Szlag człowieka trafia jak czyta opinie takich wygodnickich, co to dzieci się boją mieć ale zazdroszczą innym tych niewielkich w sumie pieniędzy.
16:08 lepiej płacić na partie polityczne, niż mieć system samofinansujących się partii. Zgadnij, jak się one samofinansują i jakie to ma konsekwencje dla późniejszych ustaw.
Żółć Ci uszami wyłazi zazdrośniku 14:52.