I średnia hawajska dla każdego!
Wszystko w planie.
Watek z serii”Moze kogos zaboli/uwierzy,ale napewno mnie ucieszy”.
Dokładnie. Ofiara losu jakaś się pruje na forum od 2016roku. Te 500zł, które wszyscy mający dzieci biorą nie daje temu nieszczęściu chodzącemu spać po nocach.
Ksieza tez?
Oczywiście, że na dzieci księży też. Przecież mają jakąś matkę i zapewne składa co roku wniosek. Nikt normalny nie daruje pieniędzy, które przysługują. No i oczywistym jest, że żadna z tych matek nie ujawnia kto jest ojcem. W sumie nie ma z czego być dumnym.
swietny pomysł
Tez jestem za, program mial na celu zwiekszenie dzietnosci a nie utrzymywanie nierobow
dokladnie
Zgadzam się w połowie! Obydwoje z mężem pracujemy. 500+ jest na dodatkowe lekcje angielskiego, zajęcia pozalekcyjne, czy teraz w dobie epidemii na laptopa (oczywiście że względu na lekcje online). Co zostanie to na ich konto, żeby żyło im się lepiej niż nam. My pracujemy to z naszych podatków a inni... odpowiedzmy sobie sami.
14:25. Na Twoje utrzymanie i na moje, gdy byliśmy dziećmi, nasi rodzice musieli zapracować sami często na kilku etatach i jak widać żyjemy i mamy się dobrze. Dlaczego teraz ja mam pracować na utrzymanie czyich dzieci?Nie pisz mi, że one zapracują na moją emeryturę, bo raczej pójdą za przykładem rodziców i też będą żyły wygodnie z socjalu, na który mnie odciągną z emerytury. Wychodzi na to, że współczesne pokolenie rodziców jest jakieś nieudolne, mało kreatywne, a może wygodne i leniwe, jeśli nic nie muszą, a ich dzieci i tak będą miały co jeść.
Madki juz nie mowia daj tylko dawaj. A robota dla nich to wyzysk.
Coś w tym jest, że obecne pokolenie płodzące jest jakieś ułomne.
14.41 nie zrozumiałaś mnie. Ja dokładnie mam takie zdanie jak ty.
Wcześniej jak wychowywałam swoje dzieci, to była większa bieda, liche wynagrodzenia i jakoś daliśmy radę. Teraz młodzi chcą żyć wygodnie, na najwyższym poziomie, nie szanują żywności - bo wystarczy zobaczyć ile chleba i innych produktów niszczy się w śmietnikach. Wydają krocie na ubrania, buty, torebki, które niejednokroć są sporadycznie noszone, kobiety nie potrafią ułożyć sobie same włosów czy umalować paznokci i biegają co tydzień do gabinetów i dlatego moim zdaniem to 500+ to pieniądze wyrzucane w błoto. Tymi pieniędzmi rząd nie uczy młodych oszczędzania i rozsądnego gospodarowania pieniędzmi.
Powiedz to rodzicom, którzy mają po 3 tys. brutto.
Przecież napisał. Teraz wszyscy chcą żyć wygodnie. Każdy chce mieć swój pokój itd. Kiedyś było jak było, a i tak się żyło.
"Wcześniej jak wychowywałam swoje dzieci" a kiedy to było w średniowieczu ?