Deficyt wzrośnie. Albo PiS zmieni konstytucję albo będzie musiał ciąć wydatki :) Więc z 500+ po wakacjach - nici :)
Wrzuć kwoty, coś do porównania, przedyskutowania :)
Bo na razie to tylko takie pierdololo.
Zobacz ile wynosi konstytucyjny dopuszczalny deficyt. Zbliżamy się doń nieubłaganie. Albo PiS zmieni konstytucję by podwyższyć ten procent, albo będzie musiał ciąć wydatki. Więc może na przykład zredukować politykę socjalną. A nie zrobi tego przed wyborami - ale po wyborach - kto ich rozliczy? Będą mieli 3 lata pewnego rządu po wygranej Dudy.
Kwoty, tempo wzrostu, jaki deficyt, jak się zmieniał. Rozmawiajmy w oparciu o liczby, skoro stawiasz taką tezę.
Dług publiczny Polski:
1 183 710 676 698 PLN
Dług na mieszkańca: 31 172 PLN | Dług publiczny jako % PKB: 52,6%
Progi masz ładnie opisane: https://pl.wikipedia.org/wiki/Progi_ostro%C5%BCno%C5%9Bciowe_w_Polsce
Tylko w marcu dług zwiększył się łącznie o 39 mld zł.
Prawie tak samo spory wzrost odnotowaliśmy w kwietniu – dług publiczny w tym miesiącu 2020 roku przyrósł o 35,4 mld zł. Procentowo wzrosty te to odpowiednio 3,9% oraz 3,4% w skali miesiąca.
Tak pokrótce. Szukanie dziury w całym nie pomaga. Dobranoc.
To nie szukanie dziury w całym.
Sytuacja mocno śmierdzi. Dzięki za info.
To już nie jest dług. Tak w białych rękawiczkach sprzedaje się Polskę. To nie kredyty są brane ale otrzymywane są raty za nasz kraj. Za rok nie będzie już Polski a Polin.
Skąd ta kwota długu publicznego?
To stan na koniec kwietnia. Ta pierwsza kwota to na dziś
Tak zrobią. Nie mają wyjścia, skoro Ty tak chcesz.
Poświęcam 500+ na zmianę Prezydenta
Pierdolisz tak soecjalnie Zeby Ludzie sie wystraszyly
I nie glosowaly na nikogo innego tylko na tych
zlidzieji!
Nic takiego się nie stanie dopóki będzie rządził PIS a prezydentem będzie Andrzej Duda.
Ja swoje tez piswiecam! I mama 13 poswieca
Na zmiane prezydenta!
My nie chcemy Zeby Duda rzadzil!
Wszystko oddamy na ten cel!
Musicie się z tym pogodzić, że będzie rządził dalej 22:39.
A ja kuzwa nie mam pincet,nie mam 13,ani 14
Tylko Musze na to kurwa zapierdalac zebysta mieli! Dlatego mowie dosc pisowi!