Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

6-latki a pierwsza klasa?

Ilość postów: 24 | Odsłon: 4091 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: 6-latki a pierwsza klasa?

Twój synek nie będzie musiał iśc do klasy pierwszej,tylko do tzw."zerówki".

Gość_KIKA
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

czytam i nie dowierzam ;5 latek z pielucha to chyba rodzice muszą wrócic do etapu wczesnego dzieciństwa dziecka i zacząć wszystko od nowa bo warunkiem przyjęcia do przedszkola jest aby dziecko samodzielnie jadło i się załatwiało oraz umiało mówić.jakoś za granicą dzieci ida do szkoły wcześnie i jakos dzieciństwo im nie jest odbierane bo dziecko zawsze będzie dzieckiem .wszystko zalezy jak ta reforma zostanie wprowadzona przez nauczycieli wczesnego nauczania czy będą potrafili pracowac z młodszymi dziecmi .osobiscie jestem za tym aby dziecko jak najwcześniej rozpoczęło edukację,właśnie po to aby wyeliminowac przypadki 5 latka z pielucha bo to brak umiejetności wychowywania przez rodziców bo to rodzice sa od tego abu nauczyć podstaw czytania pisania i liczenia ale także od przygotowania dziecka psychicznie do roli ucznia .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Reforma będzie pewnie taka jak wszystkie w Polsce więc do niczego. Szkoda tylko dzieci.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 22

Odp.: 6-latki a pierwsza klasa?

Zgadzam się - kluczem jest tutaj przygotowanie i podejście nauczycieli do nauczania 6-cio latków w 1 klasie.

Gość_:)
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Odp.: 6-latki a pierwsza klasa?

moja córeczka chodzi do 6latków powiem szczerze że na początku chciałam ,aby poszła do pierwszaków po długim zastanowieniu się stwierdziłam po co zabierać jej dzieciństwo takie dziecko chce się jeszcze bawić serce się kraje słysząc matki które się chwalą tym że dziecko jest w pierwszej klasie one myślą o sobie a nie dziecku no cóż one szybciej będą pracować na ich emerytury ja jestem temu przeciwna temu pomyślcie o swych dzieciach one będą cierpieć i będą mieć kiedyś żal

Gość_milagros
      Zgłoś
      Odpowiedz

po 1- Chodzi o wypchanie dzieci o rok wcześniej do szkoły nie dla ich dobra ale by o rok wcześniej podjęły prace i zarabiały na buraków z Wiejskiej.

po 2 - Nawet jak rok wcześniej skończą szkołę to pracy i tak nie ma( paradox)

bo nasi rządzący mądrale wydłużyli okres pracy więc dla młodych i tak jej nie

będzie. Będziemy mieli młodych bezrobotnych i styranych dziadków.

po3 - szkoły nie są przygotowane na takie maluchy to jest dla nas rok a dla nich

aż rok.

po4- w szkołach gdzie mamy gimnazjum i podstawówkę gimnazjaliści zadepczą te

maluchy.

po5- system nauczania w tym roku jest tak wyśrubowany w 1 klasie że dzieci

siedzą po szkole w książkach i uczą się z rodzicami. a co będzie z maluchami

o rok młodszymi ?

po6. Dzieci to nie szczury doświadczalne i jak sobie nie poradzi to do "0"

spowrotem. Dzieci też mają uczucia i to się odbije na ich psychice na 200%

oczywiście jakąś tam Panią minister to nie obchodzi bo to nie jej problem.

po7. o tym czy wysłać dziecko powinni decydować rodzice a nie jakiś psycholog

co się spieszy na obiad na 16 i wpisze co mu pasuje aby szybciej.

To tyle.

Gość_Rodzic
        Zgłoś
        Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -