Dostałam pocztą aż 6 rachunków za gaz.Płatne co 2 m-e aż do stycznia następnego roku.Pierwszy rachunek dołożyli mi ponad 200zł -szok .Obawiam się ,że mój budżet padnie...jak myślicie jeżeli zapłacę 10 dni po terminie(wiadomo po wypłacie:))to nie narobię sobie kłopotów?No niestety takie nasze Ostrowieckie zarobki czasami brakuje do 1-go...
od daty która widnieje na rachunku jako termin płatności jest jeszcze dwa tygodnie zanim oni u siebie to zaksięgują, pewnie przyślą Ci powiadomienie ale juz bedziesz mieć zapłacone,także po 10 dniach nie powionno sie nic wydarzyć,sama płacilam rachunek 300zł rozbity na dwa po 150
dzięki a odpowiedz trochę mi ulżyło .Niestety pewnie nie jestem jedyna zwlekająca z opłatami,ale co zrobić czasami się zdarzy.
jeżeli jest termin płatności określony to prawdopodobnie system ich księgowy doliczy odsetki za zwłokę do nastepnego rozliczenia ( a więc otrzymasz je pocztą za rok w raz z następną paczką rachunków)
Tak jest przy opłatach za energię.
ale nie jest to regułą...
tak,teraz rachunki beda przysylane poczta,na caly rok co dwa miesiace,ciekawe jakie bedzie wyrownanie po calym roku?
tak jest i ja mam za gaz 3 rachunki a za prąd 2.
a jak jest w tym roku czy za gaz płacimy co dwa miesiące czy co miesiąc bo dostałam faktury za kwiecień czerwiec sierpień pocztą ale też mam faktury jak się wprowadzałam za maj lipiec i październik dostałam je w siedzibie PGE czym mam płacic za te co dostałam poczta czy co miesiąc proszę o porade
PGE to prąd a nie gaz :/
Poza tym chyba najlepiej zadzwonić lub iść osobiście do PGE i zapytać, na forum chyba nie uzyskasz rzetelnej odpowiedzi.
Faktury z późniejszym terminem płatności wystawiane są dla odbiorców gazu, którzy zużywają go mniej (poniżej 1000 m3 w skali roku).
PGE to faktury za energię elektryczną, za gaz PGNiG
Fakt przysło mi z PGE,ile wam wychodzi tak mniejwiecej do zapłaty mi 100zł nastepna rata za dwa miesiące,wynajmuje kawalerke opłata w miare czy za duża?chodz często mnie nie ma