Szanowni seniorzy , emeryci , renciści nie jesteście w tej sytuacji lepsi od nas . Sami nie nosicie prawidłowo maseczek a jesteście najbardziej zagrożoną na zachorowanie grupą osób . Godziny seniorów są po to żebyście to wy starsi unikali kontaktu z młodymi , to nam młodym nie wolno w tych godzinach kupić dzieciom pączka czy pieluch . Pracuję w sklepie osiedlowym niedaleko centrum i kilkakrotnie w ciągu dnia widzę tych samych starszych ludzi wchodzących do lokalu bez prawidłowo założonych masek i ciągle o czymś zapominających . Nie raz byłam świadkiem jak młodsza osoba chciała kupić chleb bo jej brakło w domu a dziecko chce jeść lub panowie pracujący przy remontowaniu drogi chcieli na przerwie coś kupić , a to wy starsi potraficie wywołać awanturę w sklepie bo to są wasze godziny . Nie ma co dzielić młodzi-źli , starsi dobrzy i odwrotnie bo w każdej grupie wiekowej są tacy co się nie stosują i tacy co przestrzegają przepisów. Różne komentarze dość chamskie i wulgarne można usłyszeć właśnie z waszych ust drodzy emeryci , bo nie podoba wam się jak kto jest ubrany czy uczesany a już nie daj Boże latem , niektórzy nawet potrafią naubliżać młodzieży ( niestety odwrotnie też no ale czasem nie ma się co dziwić ) bo przypięli psa przed sklepem a im akurat rasa bądź wielkość się nie podoba . Przeżyliście życie tak jak chcieliście a teraz pozwólcie innym żyć tak jak oni chcą , nie ma potrzeby szczuć się nawzajem .
Prawda
Masz rację. Sztuczna słodycz rządowa dla picu i podlizania się emerytom. Tym bardziej bez sensu, że ludzie starsi mają swoje stare nawyki, nie dosypiają i najczęściej na zakupy chodzą i tak z samego rana, bo tak robili 50 lat temu i jest to dla nich symbolem, że nadal jest tak, jak dawniej, a oni nadal są piękni i młodzi. Wiem, co mówię.
Potwierdzam jeżeli dotyczy to mojej osoby
Robię zakupy rano.Malo ludzi/pustki
Nie zgadzam się z Twoją opinią, że uważamy się za młodych i pięknych.Co było minęło
To jest takie proste.Zdrowko najważniejsze.
Jestem emerytem i w 100% zgadzam się z założycielką wątku
Naprawde emeryci wstyd,jak wam niewstyd
6;37
Wróciłem z zakupów
Było Ok
Nie rozumiem tego wpisu
Czego mam do wstydzić?Że rano wstaję i robię zakupy . Cały dzień przed Panem
Ps.Uwazam , że najwiecej ludzi jest w g10-12
Z własnych doświadczeń i dlatego robię zakupy rankiem
Ponadto bardzo dużo emerytów (starszych)zrozumiało/rozumie , że TYLKO w tych godz mogą robić zakupy
Obserwacja:Lublina,Biedronka
Gówniarstwo zasrane. Ciekawe jak będziecie szczuć za te 30 40 lat.
Zmuszacie do siedzenia w domu. Zamykacie nam kościóły. Sprowadzacie talibów. A sami protestujecie że zabrania się wam mordowania
O i w tym wpisie 8.26 zamyka się wszystko o emerytach. Tacy właśnie są - spotykani na ulicy, w sklepie. Oby mnie nie opuściła trzeźwość umysłu na stare lata.
racja
8;59 Bez uogólnień
Bo też mogę napisać znacznie gorzej o każdej grupie społecznej
Czy byłoby to prawdą?NIE
Opamiętaj się w tym co nieraz piszesz bo to nie prowadzi do niczego
A ten z 8.59, podający się za przedstawiciela emerytów , nie musi się opamiętać? Niestety, taka jest większość ludzi po 80, niczego nie rozumieją to reagują agresją i wszystko im się należy. A Ty, emerycie, jeśli jesteś tym 65 latkiem, to nie jesteś taki stary i się nie postarzaj na siłę. HEHE:)
Zgadzam się z założycielem wątku.Mogę tylko dodać drodzy emeryci nie wskakujcie nam na plecy przy kasie.jeśli trzymam dystans z przodu to oczekuję tego samego od ciebie.to że siedzisz mi na plecach nie pośpieszy kolejki zrozum to wreszcie.
Bez sensu
Ludzie łamią przepisy niezależnie od wieku!Dobrze?
Pozdrawiam młodych i,,starych"
07:01. Emeryt, mam rozumieć, że piszesz z LUBLINA? Co robisz na Forum Ostrowca?
13;18
Ok Publima
14:18.To dlaczego we wpisie z godz.07:01. piszesz, że właśnie wróciłeś z zakupów i cytat:"Obserwacja: Lublin, Biedronka"????
14;32 życzę zdrówka