Zwłaszcza jak zadzwonisz do kierownika bazarku.
13;31 pozdrawiam
Mądry glos
Emeryt, nie odpowiedziałeś na pytanie czy piszesz z Lublina?
14:16, zgadza się, mądry. Nie przeczy i nie popiera 10:43, ale nic nie tłumaczy. Przecież życiem rządzi przypadek. Nieprawdaż?
Oj ludzie ludzie. Przestańcie się nawzajem obwiniać. Kiedyś i Wy będziecie starzy i jeśli Wam zdrowie dopisze to dozyjecie 60 70 czy 80 lat. Tylko nie wiem jak Was młodsze pokolenia ocenią skoro Wy taki wzór szacunku do starszych pokazujecie. Wstyd. Młodość wieczna nie jest.
Ale nie popierasz pomysłu, aby emeryci wspierali ZUS czynem i na covid umierali - przed terminem.
14:45. Masz rację, ale nikt z dyskutujących nie jest niczemu winien. "Troskliwy" rząd, pod publiczkę wymyślił, któreś z kolei, debilne rozporządzenie mające na celu przypodobanie się emerytom i pseudo troskę o ich bezpieczeństwo. Przecież wiadomo, że PIS jest mistrzem w dzieleniu i szczuciu ludzi na siebie. Co ich obchodzi, że właśnie od 10 - 12 w sklepach zawsze jest duży ruch, bo jedni kupują coś do zjedzenia na przerwie śniadaniowej, a inny robią już zakupy na obiad. Chciałby ktoś być w sytuacji personelu sklepów, gdy muszą w tych godzinach wypraszać ludzi nie wyglądających na seniorów, bo przy dobrych wiatrach szef sklepu dostanie mandat 500 zł, a oni pożegnają się z praca? Tak to jest, jeśli stwarza się pozory umiejętności rządzenia krajem, a nie ma się o tym zielonego pojęcia, to wychodzą takie jaja, jak widać.
Dokładnie tak jest a w sklepie jak jest ktoś, to szybko przeważnie starsze panie głośno wyrażają swoje niezadowolenie. Przy otwarciu sklepu emeryci, w nocy emeryci, po 10 emeryci niby w Ostrowcu nie powinno to dziwić a jednak nie jest to normalne.
15;26
Grubo przesadzasz
Ale fakt Ostrowiec jest miastem w dużej mierze ,,emeryckie"
To dużo wyjaśnia
Oby do wiosny
Dla mnie możliwość zakupu, aby dużo młodszy nie wisiał mi na plecach w pseudomasce i rozmowny, bo akurat wówczas musi pogadać przez telefon, nie jest rozwiązaniem pod publiczkę. Dla ciebie, tak przypuszczam, żadna godzina by nie pasowała, bo zawsze jest przed czymś lub po czymś. Dla mnie to obojętne.
A tzw. "dzielenie" i "szczucie" to wymysł lewactwa, którzy marzą o podziałach, bo nie chcą się integrować (złodziej krzyczy łapać złodzieja), a zwrócenie im uwagi o cokolwiek (np. aby łaslawie nie oszukiwali na VAT-cie) nazywają szczuciem.
15:40. Weź nie rozśmieszaj ludzi. Przecież ty nie robisz żadnych zakupów, bo kiedy, jeśli całymi dniami pilnujesz trollingu na forum i nie możesz przeoczyć żadnego wpisu krytykującego PIS.
A merytorycznie masz coś do powiedzenia, bo ogólnikowe koszałki opałki to badziewko.
15:40. To znaczy, że już zaliczasz się do seniorów? Ty to umiesz, jak marionetkę pisowską przystało, wcielić się w każdą role, byle tylko wyhaczyć należność za każdy wpis z trollingu.
Mylisz się co do marionetki, 16:43.
Po prostu próbuję lepiej rozumieć rzeczywistość społeczno-politczną, tworząc jej wirtualny model przyczynowo-skutkowy, w którym nie ma wąskich gardeł i ślepych uliczek. Jeśli coś nie trybi, należy to zidentyfikować i obnażyć. Łatwiej się żyje, jeśli poruszasz się w przewidywalnym dla ciebie realu. W przeciwnym wypadu - chaos i samounicestwienie (póki co, pomijam sprawy najważniejsze, bo dotyczące transcendencji).
Pisior (pomimo wszystko)
*wypadku
Niepotrzebnie w tym wątku są aspekty polityczne wpisów
Tak jest. Dałem się ponieść "polityce" po czyimś tekście o debilnym rozporządzeniu rządu (aczkolwiek w temacie wątku).
Ok
Tak trzymaj ale zapewne to będzie trudne