jak narod wybrany moze utozsamiac sie z Polakami ? Byli jednoczesnie jednym i drugim ? Nie to nie byli Polacy .
To byli obywatele polscy wyznania mojżeszowego.Co się stało z ich nieruchomościami?
Upominają się o nie, a niektórzy z nich po wojnie pracowali w UB i tropili żołnierzy wyklętych wydając na nich wyroki śmierci.
jakoś nie widzę obchodów kolejnych rocznic pacyfikacji wsi okolicznych takich jak Bór Kunowski czy Karczma Miłkowska.Pomniki mchem zarosły,świadkowie już nie żyją,a majątki państwo zawłaszczyło
bo o Polakach sie nie pamieta wiecznie tylko zydzi i zydzi wszelakie zlo tego swiata sie na nich uwzielo i biedaczyska tyle cierpia ;/
Za kilkanaście dni 70 rocznica likwidacji ostrowieckiego getta.
Ludzie pamiętajcie o żywych, a nie tylko rocznice, rocznice.
rocznice są ważne. daja swiadomość żywym. to ważne.ważne.
Człowiek, zaraz było wiadomo, że jak ktoś napisze o gettcie to odezwą się nacjonaliści i antysemici. Znasz tak doskonalehistorię? Bo ja tak? Ile tych miejsc powstańczych w Ostrowcu było? A wiesz kto mordował również tych powstańców? Polscy chłopi! Polacy Polaków. wystarczy, że przeczytasz "Rozdziobią nas kruki i wrony" Żeromskiego (jego Pis też bardzo ceni).
Byli żydzi, którzy wspólpracowali z KGB, tak jak piszecie, ale niestety więcej było sprzedajnych Polaków. Bo to nie chodzi o narodowość ale o charakter człowieka. Kanalie sa wszędzie!
Wstyd mi jak czytam takie prymitywne posty.
I wy wszyscy antysemici nire zapominajcie, że Jezus Chrystus był ŻYDEM i JEGO MATKA równiez była Żydówką a nie Polką z Częstochowy!
Znacie Biblię? Zancie historię chrześcijaństwa? Do kogo się wieć modlimy? Kto dla nas katolików jest największym autorytetem i nadzieją w trudnych chwilach? Żyd i jego Matka Zydówka.
Zaślepieni ignoranci.
Możesz mi galu z netii powiedzieć gdzie niby jestem antysemitą ? ,Żydzi jako tacy mi zwisają i powiewają ,nie atakuję ich ani nie popieram ,byli częścią tego miasta i gdyby to odemnie zależało wykorzystał bym z tego tyle ile się da .
Ja tam się nie wstydzę raczej czytając Twój widzę dorabianie ideologi ,niby gdzie coś prymitywnie napisałem ? .
Pomine milczeniem - galu z netii, bo to zwyczajnie śmieszne. Zatytułowałam wpis o Ciebie pisząc o powstańcach, cała reszta była odniesieniem do antysemickich wpisów. Nigdzie nie napisałam, że twój wpis jest prymitywny (bo tak nie myślę). ale może sobie darujmy sobie...
Ja nie musze sprawdzać czy piszesz z netii czy z itd... To dla ciebie takie istotne?
@maybe jeżeli ktoś nie potrafi się nazwać czasem nazywam go galem (zapewne za chwile wyskoczy koleś i będzie zrzędził ,że piszę się gall ;p) .
Był gall anonim a to są współcześni galowie ,mam nadzieję ,że zaspokoiłem twoją ciekawość .