no dokładnie, 99% jest niepełnosprawne i niepiśmienni analfabeci bo myślą że głosowanie KRZYŻYKIEM bez kart imiennych coś może zmienić, podczas gdy wygrana jest już dzisiaj dawno ustalona.
Gościu 20:50 czego się obawiają to pokazują dwa filmy dokumentalne o Tusku i jego rządach:
"Ich człowiek w Brukseli” o powiązaniach z Niemcami
https://www.youtube.com/watch?v=rzL8gA_g3G8
oraz "Nasz człowiek w Warszawie" o powiązaniach z Rosją
https://www.youtube.com/watch?v=WOUooUj2Zdw
A na koniec hołd tuski po niemiecku- Danke her Tusk!
Tusk: Niemiecka sztuka rządzenia była błogosławieństwem dla Ukrainy i całej Europy.
Jakie to było błogosławieństwo dziś cały świat wie.
Za rządów Tuska wyparowało z budżetu państwa ok. 250 mld. zł, czyli budżet 1 roku.
Decydowanie sie na dziecko w tak zadluzonym kraju przez Pis jak Polska to czysty debilizm
Wiemy jak ostatnio zakończyło się rozdawnictwo: tragedią 8-latka, szóstka dzieci, matka, ojczym i ciotka (kolejne 2 dzieci) to osoby niepracująca i żyjące z 500+ i mieszkające na grandę w 2 pokojach. Nie lepiej byłoby zainwestować w bezpłatne żłobki, przedszkola, kolonie dla dzieci z uboższych rodzin, posiłki w szkole i pogonić takich nierobów do pracy?
Rodziny, które popierają rząd i ich rozdawnictwo, to fundują swoim dzieciom i wnukom jeszcze większą biedę niż oni sami mają.
Młodzi z mojego otoczenia maja dość pracy na innych, którzy im się się śmieją w twarz
,, ja Siedze piwko popijam a ty pracuj jak zes głupi,,
Takie słowa słyszałem od kolegi który na 4 dzieci i zapomogi a ja muszę pracować żeby na jego utrzymanie dawało państwo
Ja jak narazie to nie za bardzo mogę korzystać z rozdawnictwa państwa
Podwyższyli mi raty kredyty wszelkie opłaty itd
Mam 4 dzieci. Pewnie na 800+ nie stracę tak jak inni, ale mimo to aż się za głowę łapię na to co się odwala.
Jak to jak? Skądś trzeba wziąć. Przykładowo jeśli zarabiam przeciętnie 7000zł to jeśli od tego odejmę samo 23% samego Vatu to już mam 2 takie 800+ odebrane. Do tego ZUS 1500 i wychodzi że niby dostaje 100zł od Państwa. No ale jeszcze dochodowy.
Więc jestem lekko na minusie. Ale tylko trochę mniej niż inni którzy takie wybryki muszą sponsorować a dzieci nie mają.