Kampania wyborcza jak widać właśnie się rozpoczęła.
Licz na swój głupi łeb antypolaku! Wyp.... do Berlina.
Porównywać potop szwedzki do drugiej wojny światowej może tylko debil
Ja nie wiem czy te reparacje nam się należą ponieważ prezydent powiedział,że tu nie jest Polska tylko wymienił jakąś inną nazwę.
Tutaj mówiono o zjednoczeniu Węgier https://www.youtube.com/watch?v=ckCOhwZBrz8
15:40 liczę i mam nadzieję że jakiś psychiatra zlituje się nad tobą ....
Skandaliczna wypowiedź posła PO Kropiwnickiego w sprawie reparacji, jakoby rząd polski chciał po raz kolejny ograbić ofiary II wojny światowej.
–" Wy chcecie podpiąć się teraz pod krzywdę ofiar II wojny światowej i wydać na swoje pisowskie potrzeby. Chcecie kolejny raz okraść Polaków, tak jak okradacie przez PGNiG i inne firmy, które czerpią nadzwyczajne zyski w dzisiejszym kryzysie".
Jest to wypowiedź na miarę Guy'a !
O ile mnie pamięć nie myli to za 5 mln. polskich obywateli odszkodowanie już zostało wzięte i to przez państwo którego nawet w wojnę nie było na mapie.Niemcy chyba nie są takie tępaki żeby się nie połapali w tym przekręcie.
Dobry wpis
Cenzura to puściła?
Straty Polski, zadane przez niemców podczas wojny były ogromne.
Jeśli to państwo wzięło pieniądze za obywateli polskich, to powinno oddać kasę państwu polskiemu.
Wielka Brytania i Francja otrzymywały reparacje wojenne za I wojnę światową od Niemców jeszcze do 2015 roku.
I tak wszyscy (nawet autor) projektu zdaje sobie sprawę, że reparacji nie będzie, ale to nie powód by nie grać tą kartą. Myślałem, że Kolonko całkiem odleciał twierdząc, że Pis zgapia jego pomysły, ale to kolejny raz pokazuje, że coś jest na rzeczy. Nie wiem czy będzie lepszy moment na dokopanie Niemcom i podkopanie ich autorytetu i tak już zwichniętego. Nawet jakby to nie było realna, należy o tym trąbić, aż do znudzenia.
Tak jak Kurski ze swoją akcją anulowania małżeństwa podkopał wiarygodność kościoła, że tylko jeszcze fanatycy biorą w tym udział. Reparacje od Niemiec powinny być grzane i pokazywanie, że Niemcy nigdy w przeszłości i przyszłości nie powinny być żadnym moralizatorem Europy.
Gdyby gościu 12:28 rządziła w Polsce dalej PO to mielibyśmy już wspólny podręcznik niemiecko-rosyjsko-polski i być może płacilibyśmy MY odszkodowanie za zachodnie ziemie, które dano nam w zamian za ogromne połacie obecnej Białorusi i Ukrainy, należące kiedyś do II Rzeczpospolitej.
Bo i takie głosy chorej opozycji słyszałem, że przecież zachodnie ziemie należały do Niemiec, a oni się o to nie upominają.
Wszyscy Polacy (mimo różnic politycznych) powinni popierać uzyskanie reparacji wojennych od Niemiec. Ogrom krzywd i zniszczeń, jaki niemcy wyrządzili Polsce i Polakom podczas wojny wymaga zadośćuczynienia. Tym bardziej, że krajom zniszczonym dużo mniej, takie reparacje Niemcy wypłacili.
Powinieneś napisać wszyscy normalni Polacy.
14:03 Kontrargument do twojej bzdury jest taki, że jeśli tak miałoby być to PO miało na 8 lat. Jakoś podręcznika takiego nie wprowadzili. Także przestań szczuć Polaków na Polaków.
Reparacje się Polsce należą za te wszystkie zbrodnie niemieckie.