mnie poinformowali w ciagu 3 dni
dostalem wiecej niz wnioskowalem
trzeba miec dobrze napisany business plan i wszystko
Ponad 2 msc, tyle czekałem,mimo że miałem własny wkład, to i tak nic nie pomogło, zeby szybciej dostać,a po drugie pieniądze które dają to nie wiem na co? dla urzędu to ulga,bo przez rok musisz prowadzić działalność, a przez następny będziesz tylko zarejestrowany bez prawa do zasiłku. Większość osób która pobrała rok temu szuka pomocy tylko w MOPSIE,jedyna ich nadzieja żeby mieć na chleb. Aby się wbić na rynek działalności trzeba posiadać min100tyś. , a co można zrobić z kwotą 15 tyś którą daje urząd, chyba iść do baru i się opić
masz racje stary ,masz zajebista racje
trzeba miec dobrze napisany plan dzialalnosci inaczej nici z pieniedzy
ja dostalem pieniadze - moge pomoc w napisaniu planu
Albo pilnowac interesu i też za 15 tys sie wbijesz,kolego jedz małą łyżeczką bo sie udławisz
Lepiej być fachowcem bez magistra niz magistrem z papierkiem tylko, lewymi łapami i pustka w glowie jak to bywa po rodzimych uczelniach ha haha
Dzieciaku z 17-56 !!! za 15 tysiaków to mozesz zrobic kupke!!!!!! hahahahaha
no to Cie zaskocze :) jestem magistem i jestem fachowcem przez caly okres studiow robilem ludzia remonty a jutro mam komisje ciekawe jak to bdzie:)
chętnie skorzystam z pomocy, proszę o jakieś namiary:)
ja dzisiaj dostalem 30,000 PLN dotacji
podstawa to dobry pomysl i buisnessplan
jestem mgr inż. znam english language, mlody zdolny i ambitny. Dlatego dostalem dofinansowanie.
Ci bez szkoly bez pomyslow zamiatać ulice albo stać od 4 rano po dziada. Nic nie dostaniecie z kasy unijnej bo byscie przepili albo zmarnowali w inny sposob. Miernoty zawsze pozostana miernotami.
pup nie daje tak wysokich dotacji panie nie-miernoto z 16.17
panie mgr,inz.,zycze ci rozwiniecia interesu za 30 tys,mlody ,ambitny,znasz language,tylko pozazdroscic.Pewnie jeszcze masz glowe pelna pomyslow i chec do realizacji planow.Nie chce byc pesymista ,ale niewiele zdzialasz za te pieniadze.Pamietaj ,jeszcze nie zarobisz ani grosza ,a juz oplaty zaczna cie cisnac.Na razie bedziesz mial to w dupie ,bo masz 30 tys.,ale nadejdzie taki dzien ,ze wyciagniesz reke po zasilek ,po dziada ,albo szczytem twoich marzen bedzie tak gardzona w chwili obecnej -praca z miotla.Nie staraj sie ublizac ludziom ,ktorzy nie musza byc i nie sa tak obrotni i wyksztalceni jak ty.Zapewniam cie ,ze dysponujesz bardzo malymi pieniedzmi.Skad wiem ? ja kiedys mialem o wiele ,wiele wiecej niz ty na dzien dzisiejszy.Tez ruszylem z kopyta z wielkimi planami i wizjami rozwoju.Roznie bywalo ,ale system Polski jest nastawiony na gnojenie takiego drobiazgu.Jak hieny czekali ,by mi sie noga podwinela.Tak sie stalo.Kiedy bylem juz w takim kryzysie ,ze zwrocilem sie do MOP-su po dorazna pomoc -w odpowiedzi uslyszalem ,ze moge sprzedac samochod i pare miesiecy zyc.Mieli racje ,pare miesiecy A potem? Nikogo nie interesowalo.Tak wiec pamietaj ,twoja znajomosc angielskiego ,niewiele znaczy .Ja znam oprocz tego jeszcze jezyk rosyjski,wloski,francuski i komunikatywny niemiecki.Tez mam tytul z trzema literami.Schowalem to wszystko gleboko wraz z ambicja i teraz jestem zwyklym ,fizycznym ,ktory zamiast swojej zony -trzyma w rekach lopate.Czas wszystko pokaze ,kto okaze sie miernota.Jeszcze ci powtorze ,nie ublizaj innym,chyba ,ze chcesz byc kolejnym businessmanem ,pracodawca opluwanym przez zwyczajnych ,prostych ,ale uczciwych ludzi
No cóż, tobie sie nie udało i teraz jęczysz na forum. Pewnie dlatego że jesteś po humanistycznych studiach.
Zrobiłeś coś źle podczas swojej działalności, albo inwestowałeś w jakieś dziwne przedsięwzięcia.
Prosze, napisz cos wiecej o sobie, bedziemy wiedzieć jak nie robić i uniknac upadku.
Nie narzekajcie. Są to naprawdę pieniądze do wzięcia. Trzeba tylko dobrze pogłówkować i nie być hura-optymistą. Bez dodatkowych środków własnych nie rozkręcisz żadnego sensownego interesu. A 15 czy 20 baniek może to ułatwić. Zyczę powodzenia
a kiedy bedzie kolejna komisja ??
Witam, tak właśnie , jestem po komisji, oczywiście dostałam wiadomość , że nie stety odmówiono mi dotacji. A dlaczego ? Już Wam pisze , nawet się spodziewałam takiego zakończenia moich starań, a ile nerwów , otóż pisałam rzeczy , które oczywiście miały mi pomóc i uprościć moją działalność, na pierwszym miejscu był komputer za kwotę 4. 000 tyś. Komisja przyczepila się , dlaczego taki drogi komputer , a czy on ma jakieś nie zwykle parametry , zwalilo mnie to po prostu z nóg , i teraz nie wiem co mam komisji na to odpowiedzieć , bo na typach komputerów i ich parametrach nie znam się wogole . Ja mam pracować przy pomocy komputera , a nie znać jego marki , takie jest moje zdanie , ale cóż jak komisja nie ma zielonego pojęcia . Trudno zainwestowalam w moją działalność wszystkie oszczędności , firmę zarejestruje w Urzędzie Gminy , bo to co chcę robić , jest moja pasją i nie mam zamiaru tego zaprzepaścić . Pozdrawiam Danuta