Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Nauczyciela. 14.X.2007

Ilość postów: 5 | Odsłon: 1803 | Najnowszy post
  • Dzień Nauczyciela. 14.X.2007

Za moich czasów to byli ludzie którzy pracowali z poświęceniem

Mogę tutaj wymienić Jana Rosłońskiego,którego imieniem

nazwano Alejkę do Chreptusa, dalej Marię Wójcik,Marię Dróżdż

Felicję Kozłowską,Ewelinę Lipko,Roman Pyć,Stanisław

Smiechowski i wielu ,wielu innych. Składam im podziękowanie

za to co mnie przekazali abym mógł iść przez życie. Mimo

upływu pół wieku pamięć moja o nich jest wiecznie żywa.

Myślę ze warto z okazji tego dnia wspomnieć o waszych

nauczycielach.

zbigniew38
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dzień Nauczyciela.14.X.2007

są nauczyciele dobrzy i źli. Dobrzy to ci, których lubi młodzież. Pozostali czasem nie potrafia nawiazac kontaktu z mlodzieza, albo sa niesprawiedliwi. Nie wymienie nikogo z imienia i nazwiska, ci nauczyciele, ktorych lubi mlodziez dobrze o tym wiedza i ich wlasnie pozdrawiam :-)

Gość_abc
      Zgłoś
      Odpowiedz

Przyznaję Ci racje .Nauczyciel musi mieć pasje. Dzieci to czują i garną się do niego. a jeśli go lubią to sukces gwarantowany. Razem z żoną pracujemy od lat starając się zachecać do nauki a nie zmuszać . Naprawdę nie boje się powiedzieć, że dzieci nas lubią , a ich postępy w nauce i sukcesy przychodzą z taką łatwością.Ale najgorsze, że to bardzo przeszkadza innym kolegom i koleżankom. A władze i tak popierają swoich . Nie liczą się osiągnięcia i profesjonalizm. Nawet największa ciamajda może mieć pracę , może awansować a dobrych traktuje sie jako niewygodnych. Ilu wspaniałych ludzi czeka na pracę z dyplomami renomowanych uczelni a przyjmuje się do pracy według uznania wodza . Dyrektor nic nie ma do powiedzenia. To smutne . Jestem zdegustowany. Dla prawdziwych pasjonatów życzę lepszych czasów a dla reszty -żal mi Was . Człowiek powinien mieć pasję. Oby tylko nie była to pasja do szkodzenia innym!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ale numer, dzis Dzien Nauczyciela!kupowalo sie kwiatki, i nikt nikogo nie odpytywal...

wlasnie, zawod nauczyciela to taki dziwny zawod, bardzo odpowiedzialny, nie wiem czy wszyscy zdaja sobie sprawe jaki wielki wplyw miala na nas szkola, na nasz system wartosci, obowiazkowosc, widzenie swiata..itd

to naprawde zawod dla ludzi, ktorzy lubia dzieci, lubia dzielic sie swoja wiedza i umieja to robic.wlasnie zawod dla pasjonatow.nie wymieniajac z nazwiska(byc moze zabrakloby strony:-))pozdrawiam tych wielu wspanialych, ktorych spotkalam w SP 4 i kilku w Staszicu:-)

sama raczej nie odwazylabym sie na wykonywanie tego zawodu;-)

Gość_mrugalka
          Zgłoś
          Odpowiedz

.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -