Czasami wracam ale nie często
noo to byly czasy.. i ta kelnerka Zosia w Krysztalowej ktora pokazywala cyce po polnocy.. ciekawe co sie z nia teraz dzieje?
ja moge powspominać lata 86,87,88,89 rok,też kryształową pamietam i placki po węgiersku pycha w tęczowej,słonko na dole teraz jest bar,fajne kelnerki,super było a teraz cisza o godzinie 17 w zime a o20 w lato
Wasza jest chmurna i durna .Sam styl twojej wypowiedzi świadczy o tobie że jestes chmurna i durna.
My kochamy bo mamy za co przeżylismy piekna młodość wesołą,byliśmy sobie wtedy bardziej bliscy sobie niz wy teraz.Mieliśmy jakiś ideały.Mogliśmy się wzorowac na ludziach co sobą coś reprezentowali.Oni byli patriotami.Walczyli za Ojczyzne za wolność. To były nasze ideały. Macie wy takie?Wiec nie chrzań że nasza młodośc małolato była chmurna i durna.Widzimy jaka wasza jest!!
Talar a może oni mają taką perspektywę startu w to lepsze życie,przez te "dawniejsze" ideały.Wydaje mi się,że trochę koloryzujesz te "piękne" czasy młodości :)
byc moze patosu jest w wypowiedziach talara ale wtedy ludzie byli sobie bardziej bliscy.Zycie było weselsze ,kazdy miał prace.Opieka lekarska była od stycznia do grudnia .Nie było kolejek do żadnych lekarzy .To sie nie liczy,.Sasiedzi znali sie wszyscy w bloku.Teraz mieszkacie w blokach i nie znacie sie w jednej klatce nie mówiąc o całym bloku.
a dlaczego mówisz "teraz mieszkacie" a skąd Ty o tym wiesz gdzie ktoś mieszkał?
owszem kiedyś wszyscy się znali i tu masz rację,bo rodowici ostrowiacy znali dziadka i znają prawnuka,Jeżeli dziadek był wysoce partyjny to według Ciebie w jakim przekonaniu wychowany został wnuk,prawnuk itd, ale przecież Ty to znasz tak jak i ja.Popatrz ilu szczęśliwców z tamtego okresu "dorobiło" się majątków,czy Ty należysz do nich? bo ja nie!
Jestem normalnym zjadaczem chleba /Antykomuch. ale to co napisałem to może nieprawda?dorób się teraz .Jak nie masz jak to sie kiedys mówiło "Dziadka w Partii Babki w ZMS-ie".Dorobisz się garba .Albo musisz kombinowac!