Chce kupić mieszkanie i poszukuje Notariusza w Ostrowcu. Proszę o namiary na taniego Notariusza. W ogóle to ile bierze taki Notariusz?
NIE WIEM DOKLADNIE OD CZEGO TO JEST ZLAEZNE ALE my od 120 tys 3.600 zaplacilismy
to cena chyba razem z podatkiem do skarbowego, bo to notariusz przekazuje.
tak razem z podatkiem ogolnie zalatwia juz wszystko tyo jest dobre bo np w wydziale ksiag wieczystych nie maja xero trzeba leciec z wywieszonym ozorem do szkoly sxerowac i wrocic no to jest dosc spore zamiesznie a sam wpis trwa jakies pol roku a jeszcze jak wezmiesz kredyt to nalicza bank do momentu nadania akt z ksiag wieczystych ubezpieczenie w kwocie co miesiac ok 200 zl
Moze i jest przereklamowana ale w moim przypadku zauwazyla maly mankamet i odrazu zareagowala co w poniejszym czasie byloby dosc skomplikowane wytlumaczyc od strony prawnej ,wiec dlatego ja polecam bo wiem ze sie przyklada i,jakos dlugo nie czekalem ,dokladnie 2 dni .
Mocno przereklamowana, a dodatkowo trzeba sie umawiac grubo wczesniej.
Ja polecam p. Kaczor - prawie naprzeciwko stadionu KSZO. Jako jedyna znalazla dla mnie czas, a bylem o 5 innych notariuszy wczesniej. Palilo mi sie, bo wyjezdzalem. Nie zdarla ze mnie kasy i naprawde jestem zadowolony.
A dokładnie u Kogo byłaś?? Bo tam chyba dwóch Notariuszy przyjmuje...
znalazła... bo nie ma klientów...
Gorąco nie polecam pani Pyrżak, jest niemiła wręcz chamska a bierze jak pozostali.
Mówicie ze Kamińska-Sternal...jest ok. Nie zedrze z Nas kasy??:)...ile sie daje takiemu Notariuszowi za sporządzenie aktu Notarialnego?Ja kupuje za 140 tysięcy mieszkanie..i za co jeszcze pobierają oprócz podatku do US.??
Jak sama sobie załatwisz sprawy w wydziale ksiąg wieczystych to zaoszczędzisz jakieś 800zł. Nie zawsze jednak bank chce się na to zgodzić, notariusz zresztą też bo ma za to niezłą kasę ;) Generalnie od takiej kwoty zapłaciłem coś około 3000, nie pamiętam już dokładnie.
pisalem juz wczesniej 3600 z podatkiem a samemu to beda cie zbywac i ochodzisz sie a tak zaplaisz ale masz spkoj i szybko kupowalem 2 to wiem
Ja od 140 tys musialam zapłacić dokładnie 4 tys. oczywiście już z podatkiem. Byłam u Kamińskiej i sprawy potoczyły się bardzo szybko, w sumie to jedego dnia byliśmy sie pytać o wolne terminy a kolejnego podpisywaliśmy już papiery. Spodobał mi sie jej profesjonalizm, do kupna mieszkania potrzebny był wyciąg z ksią wieczystych czy mieszkanko nie jest obciążone, oczywiście sprzedający mieli ten dokument tylko że sprzed miesiąca, a pani notariusz podczas odczytywania aktu notarialnego poinformowała nas że zawze w dzień zawierania tranzakcji sama osobiście dzwoni do wydziału ksiąg wieczytych żeby dotatkowo sie upewnić czy mieszkanie jest obciążone.bardzo mi się to spodobało.
na PLACU??? BYŁAM ,PYTAŁAM...taką drobnicą jak moja sprawa nie chciała się zająć.Mało tego -do osoby niechodzącej nie chciała pojechać.Pojechała tylko z notariuszy Kamińska.
A CO do kolejki u niej,że się czeka-to chyba świadczy na jej korzyść